Ако тя често докосва косата си, ето какво я тревожи

0
865

Последните снимки на бъдещата булка Меган Маркъл показват, че актрисата има два характерни жеста – усмихва се широко и често пипа косата си. Да заровиш пръсти в косата си е характерен жест за много жени, а експерт по невербалната комуникация разкрива какво означава той.

Интересно е, че този жест се наблюдава предимно при жени независимо дали косата им е дълга или къса.

Докосването на косата е неосъзнат ритуал за успокояване. Някой хора гризат ноктите си, други започват да си играят с бижутата си, а трети кръстосват ръце. Но във всички случаи това показва напрежение, твърде експертът по езика на тялото Бланка Коб.

Жените като Меган, които в определени ситуации започват по-често да докосват косата си, се опитват да се успокоят и да си върнат увереността. В такъв момент те се чувстват притеснени и стресирани.

В някои случаи обаче пипането на косата може да е неосъзнат навик, изграден в детските години. Може да е копиран от родител или близък човек в обкръжението. За да разберете дали един човек е напрегнат или просто си докосва косата по навик, трябва да го наблюдавате в различни ситуации.

Ако в положение, в което би трябвало да е спокоен, като например четене на книга, този човек неволно докосва косата си, тогава жестът е придобит по навик.

В случая с Меган Маркъл обаче тя докосва по-често косата си, когато е обградена от папараци. В интервюта не е показвала подобно притеснение. Освен това, когато пипа косата си, тя наврежда глава надолу, която е ясен знак, че не се чувства комфортно и се опитва да не привлича внимание.

източник: ezine.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here