Благодарността увеличава изобилието

0
699

„Събуди се, глупаво човешко същество такова! Усети слънцето върху лицето си и вятъра в косите си. Живo си и светът е красив. Планините са живи и денят едва започва. Има безброй преживявания за вкусване и светове за създаване. Такъв примерен текст за мотивационно автонасъскване предлага Луиз Хей в книгата си „ Благодарността – начин на живот“.

Вече от много време насам посрещам всеки комплимент и всеки подарък с думите: „Приемам го с радост, удоволствие и благодарност“. Научила съм, че Вселената обича този израз и постоянно получавам прекрасни дарове. Това разказва Луиз Хей, жената, която беше вдъхновение за много свои посестрими по света.
Тя ни съветва, когато се събудим сутрин, още преди да сме си отворили очите, да благодарим на леглото за хубавия сън. Да благодарим за топлината и удовството, които ни е дарило. При такова начало на деня ще ни е лесно да си спомним всички други неща, за които сме благодарни. Преди да стане от леглото, Хей вече е изразила благодарността си за 80 или 100 различни хора, места, неща или преживявания в нейния живот. Това е чудесен начин да се започне деня според нея.

Вечер, непосредствено преди лягане, Хей премисляла деня си и благославяла или изразявала признателността си за всяко преживяване. Освен това си прощавала, ако усетила, че е направила грешка, че е казала нещо неподходящо или не е взела най-доброто решение. Това упражнение изпълва с топлота и ни унася в сън като щастливи новородени бебета, обещава любимката на няколко поколения жени.

Добре е да бъдем благодарни дори и за получените уроци. Не бягайте от уроците, те са малки съкровища. Когато се поучим от тях, животът ни се променя към по-добро. Сега се радвам всеки път, когато видя някоя тъмна страна на личността си, казва Хей. Това означава, че съм готова да се освободя от нещо, което е спъвало живота ми. Казвам; „Благодаря ти, че ми показа това, за да мога да го излекувам и да продължа напред“.
Нека изпълваме всеки ден с възможно най-много моменти, в които сме благодарни за всичко хубаво в живота си. Ако хубавото в момента не е много, ще се увеличи. Ако и сега животът ви е изобилен, изобилието ще нарасне, обещава Хей. Това е ситуация, в която винаги ще спечелите. Ако сте щастливи, Вселената също е щастлива. Благодарността увеличава изобилието.
Започнете да си водите дневник на благодарността. Всеки ден записвайте нещо, за което сте благодарни. Всекидневно казвайте на някого колко сте му благодарни за нещо. Благодарете на:

– продавачите
– сервитьорите
– пощальоните
– работодателите
– подчинените си
– приятелите
– близките си
– напълно непознати…

Благодарността наистина е като лоста на скоростната кутия и може да превключи мисловния ни механизъм от тревожност в покой, от вкопчване в съзидателност, от страх в любов. Когато сме благодарни, способността да се отпуснем и да присъстваме съзнателно в настоящето ни се удава естествено.

източник: http://spisanie8.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here