Вечните закони на кармата, които определят съдбата ни

0
2682

Каквото посееш, това и ще пожънеш. Именно в тези стари и мъдри слова е скрито разковничето на нашата карма, а оттам – и на цялата ни съдба. Всъщност, какво е карма? Тя е като еквивалент на закона на Нютон, че „Всяко действие има своето противодействие.“ Когато говорим или правим нещо, ние предизвикваме сила, която реагира на нашите действия, заедно с тях. Според кармичните разбирания човек не може да избяга от последствията на своите действия, той ще пострада от тях само тогава, когато моментът наистина назрее достатъчно. Всъщност, нека да се запознаем с основните закони на Кармата и вниквайки в техните послания, да се опитаме да бъдем по-добри както към себе си, така и към света, който ни заобикаля.

Законът за причината и следствието

В България си имаме един много хубав израз: „Каквото повикало, това се обадило.“ Той е ясна индикация а това, че както постъпваш към другите, рано или късно същото ще се върне при теб. Ако това, което искаме, е в хармония с любовта, щастието, то НИЕ ТРЯБВА да изпитваме това чувство СЕГА. Това, което излъчваме, се връща при нас.

Законът за творението

Животът не се случва просто ей така, той изисква и нашата активна намеса. Каквото ни заобикаля, е огледало на вътрешното ни състояние. Бъдете това, което сте, и се обграждайте с това, което искате да имате в живота

Законът за смирението

Не може да промените нищо с гняв и ярост. За да сбъднете това, към което се стремите, трябва да сте спокойни, смирени и в хармония със себе си и света. Ако светът около вас ви залива със зло и негативизъм, бъдете сигурни, че причината за това е във вас самите – вашата вибрация е ниска и изпращате същото това отношение от вътре навън. Ако е така, променете това още сега. Прегърнете, усмихнете се, обикнете света, и той ще ви отвърне със същото.

Законът за духовното израстване

За да растем и да развиваме съзнанието и духа си, трябва да осъзнаем, че не мястото или средата около нас трябва да се променят, а самите ние. Промяната и растежът идват от промяната, от облагородяването на нашите сърца и вътрешния ни мир.

Законът за отговорността

Ако нещо не е наред в света около нас, то със сигурност трябва да потърсим причината в нас самите. Явно нещо не е наред вътре в нашите мисли, съзнание и чувства. Важното е да знаем, че ние сме огледало на това, което ни заобикаля и че всичко, което се случва извън нас е отражение на вътрешния ни свят. За да променим нещата към по-добро, първо трябва да променим нещо в себе си. На първо място трябва да сме отговорни към собствените си действия, което неминуемо ще доведе до желаните добри промени, случващи се извън нас.

Законът на връзката

Дори и най-мъничкото и незначително нещо, което вършим, оказва ефект на цялата Вселена. Защото всички сме свързани. Завършвайте делата си докрай. Минало и бъдеще са измислени понятия. Осъзнайте, че това, което правите в този момент, тук и сега, ще рефлектира и ще се върне отново при вас със същата тази сила, с която вие сте го изпратили навън.

Законът за фокуса

Не можете да мислите за две неща едновременно. Фокусирайте се върху това, което е важно и значимо за вас. Така променяте реалността си. Веднага. Законът за даването Ако имате липса от нещо, то раздавайте от това, което имате, за да получите това, което нямате. Направете го на практика, не го оставяйте само като “красиви” думи, които уж разбирате. Законът за тук и сега Само това има значение. Старите мисли и модели на поведение ни пречат да приемем новото в живота си. Всичко, което се случва, се случва в този момент, тук и сега. Не се тревожете за бъдещето, то още не се е случило. Вие сте творците.

Законът за промяната

Зaтoвa зaконът зa промяната e законът зa тoвa, как осъществяваме eвoлюциятa вътре в нас. Toй глacи: „Eдинcтвeнoтo постоянно нeщo e промяната”. Hиe епрекъснато cмe в процес на промяна и духовно израстване, някои повече, а други по-малко. Всички ние и живеем чрез промяна. Всичко, което съществува, мoжe дa бъдe променено, тo e тoвa, което тpябвa дa бъдe.

Законът за търпението и наградата

Истинското щастие идва от радостта на това, което правим с цялото си сърце. Наградата ще дойде тогава, когато напълно сме готови за нея.

Прочети повече на: woman.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here