Защо красивите жени често остават сами

0
399

Да се родиш красавица е рядък късмет. Такова е общото мнение

На красавиците винаги им завиждат и никой не вярва, че такава красива млада дама може да има някакви проблеми в личния си живот. Но, уви, именно красавиците доста често остават сами. Защо това се случва.

Те се плашат

Първата, най-очевидна причина е че мъжете се страхуват от красиви жени. Тяхното крехко его трепери при вида на красива жена: какво ще правя, ако тя ми откаже?  Други смятат, че такава красавица със сигурност има мъж и поради това няма смисъл да бъде ухажвана – така или иначе ще откаже. Други пък смятат, че една красавица е твърде много за тях. Колкото и диво да звучи, в съвременното общество красотата на жените все още се приема като стока, която трябва да се продаде скъпо. На мъж, разбира се. Уви, дори красивата жена да не се мисли за стока, много мъже никога не биха я доближили, вярвайки, че възможностите им са недостатъчни, за да се предложат на тази жена. Тези мъжки страхове вече са достатъчни, за да остане  красивата жена сама. Но това е само началото.

Тя се плаши

Ясно е, че една красива жена постоянно е ухажвана. Но често това не са онези мъже, които са преодолели страха си, а тези, които никога не са се страхували. Това са професионални съблазнители и женкари, които искат да получат в колекцията си трофеи. Този мъже са убедени, че чувствата на всяка жена могат да се купят и единственият въпрос е цената. Тези нарциси, женкари и други психопати, са емоционални инвалиди и поради това са лишени от страх. И накрая, това са мъже, които смятат жените за втора класа хора, „кокошката не е птица, жената не е човек“. Нито един от тези типове няма комплекси, които биха му попречили да подходи към една красива жена. Проблемът е, че останалата част от личните им качества е толкова ужасна, че красавицата рано или късно, по един или друг начин, започва да излъчва невербални знаци, за да отблъсне тези мъже. Тя е уплашена. Тя няма ни най-малко желание да се сблъсква с тези вампири, но за съжаление, колкото по-недостъпна е тя, толкова по-силно отблъсква от себе си добрите момчета, с които би могла да има една щастлива любов.

Всички се плашат

Освен това, често близкото обкръжение на красавицата несъзнателно пречи на личния й живот. Родителите виждайки, че дъщеря им ще бъде изключително красива и привлича прекалено много внимание, се опитват да я предпазят от негативни последствия. Проблемът е, че те не винаги избират правилните методи. Понякога красавицата расте с твърдото убеждение, че „всички мъже са идиоти и искат само едно“. Понякога я държат в „железен юмрук“ до пълнолетие и тя просто няма възможност да се научи как да общува с момчетата и след това, когато тя най-накрая успява да избяга от задушаващата родителска грижа, се хвърля в поредица от безсмислени романи с мъже, които са абсолютно неподходящи. Понякога се включват и приятелките, които съвършено искрено убеждават красавицата, че този мъж не й подхожда. И работата не е в завистта или злобата, а в това, че на всички им се струва, че ккрасивата жена няма проблем да избира: тя може да получи всекиго, стига да поиска. Но, уви, не е така.

Красива значи ...

И накрая, женската красота е натоварена с маса стереотипи: красива – значи глупава. Красива – значи кучка. Красива – значи меркантилна. И красавицата е принудена да използва много средства, за да противодейства на тези стереотипи, или най-малко да се защитава от тях. И, за съжаление, понякога просто не й остават средства за самата нея, за да се съсредоточи върху собствените си желания и да разбере коя е тя и кой наистина й е необходим.

Няма за къде да бърза

Но, въпреки всичко това, красавицата все пак осъзнава, че шансовете й да намери мъж, са много повече от тази на момичетата, които не са толкова щедро надарени от природата. И затова тя не бърза да започне сериозна връзка, какъв смисъл има да се бърза? Тя знае, че мъжете винаги ще й обръщат внимание. Проблемът е, че младата красавица не разбира следното: много скоро кръгът от мъже, които биха й били интересни, значително се стеснява. Колкото по-възрастни ставаме, толкова по-педантично избираме партньор, толкова повече изисквания имаме. Просто защото в младостта сме готови да бъдем гъвкави и да се адаптираме към партньора, а в зряла възраст вече не. Но вече мъжете, които преди това са се страхували да се доближат до младата красавица, сега най-вероятно не са сами, а тези, които не са се страхували преди, сега още повече не са й нужни.

Източник: cosmo.ru

Превод: NBOX.BG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here