Има ли специално място в Ада за жените, които спят с женени мъже?

7
11656

„Нито една жена няма право да спи с чужд мъж, особено женен, само защото тя го иска.“

Така започва едно емоционално писмо, което може да ви накара да се замислите. Преди да обясня позицията си, бих искала да призная, че съм спала с женени мъже. За първи път това се случи, когато живеех в Париж. Срещнахме се в бара и отидохме у дома при мен.

След няколко часа той ми каза, че трябва да се прибере вкъщи при жена си. Не мога да опиша в какъв шок изпаднах тогава. Той обясни, че за него и съпругата му да кръшнат от време на време – е в реда на нещата. Но това не бе нормално за мен!

Колкото и да се опитвах да припиша това на културните различия и на факта, че много хора всъщност практикуват отворена връзка, аз се чувствах просто ужасно. Как можах да постъпя така с друга жена? Аз се обвинявах няколко месеца.

И тогава се случи отново. Видях един мъж, с когото имах мимолетна връзка, да върви ръка за ръка със съпругата си и дъщеря си. Вътре в мен всичко се преобърна. Угризенията на съвестта не ми даваха да дишам. Разбира се, аз разбирам, че не съм първата, а не съм и последната, с които тези мъже изневеряват на техните съпруги. Знаех, че това не е по моя вина. Но това не намаляваше вътрешните ми мъки.

Няколко години по-късно се озовах от другата страна на изневярата. Аз бях жената, чийто съпруг и изневери с момиче, 28 години по-младо от него. Това момиче се нанася в нашия апартамент в Париж, няколко седмици след като се върнах в Съединените щати. Съпругът ми трябваше да оправи всичко и да дойде при мен след няколко седмици.

Любовницата не само спала с мъжа ми, но и се влюбила в него. Тя се влюбва в него дълго преди да го прелъсти, и само чакала тази възможност. Какво каза тя в своя защита? Тя го обича и това й позволява да се бори за любовта си.

Но светът е устроен по друг начин, момиче. Нямаш право да правиш всичко, което искаш, само защото това ти харесва! Феминизмът не е възникнал просто ей така. Ние все още живеем във време, когато правата на мъжете и жените не са равни в действителност.

Поради това е важно ние жените да се подкрепяме една друга, а не да се топим взаимно и да взимаме всичко ценно. Наистина ли е толкова трудно – просто не да спим с мъже, които са на друга?

Разбира се, аз не отричам и не омаловажавам вината на мъжете в изневярата, но аз съм сигурна, че за любовниците, които съзнателно спят с женени мъже, има специално място в ада. Вие сте егоистки, които не правят нищо добро за този свят, а само нараняват други хора, докато винаги имате избор.

Аз не знам дали това място ще изглежда, като в произведенията на Данте, но определено няма да е приятно. Но дълго преди това кармата със сигурност ще ви застигне. “

Източник: ДунавМост

7 COMMENTS

  1. Не бива да се бичуват само жените,защото в една връзка има двама.Вината е взаимна.А щом си във връзка имаш зад лжения и отговорности.Щом сте поели общият си път сте длъжни да го вървите с отговорност и откритост.Щом ти е омръзнал паркньора кажи му го,не го наранявай като го предаваш.Така боли.Дали ще е в рая или ада, е без значение,от ада излиза трудно предадения във връзката.Обичайте се ,уважавайте достойнствава си и бъдете искрени.

  2. Не съм нито много голяма, нито толкова опитна, но ще Ви кажа едно нещо: Това момиче за да започне връзка с мъжа Ви или да има каквото и да е било общо с него, значи че мъжът Ви е ПОЗВОЛИЛ. Дачеч съм от мисълта,че тя го е насила да бъде с нея, тоест самият той е имал ЖЕЛАНИЕ. По думите Ви разбирам, че търсите голяма част от вината в нея, което е абсурдно, но присъщо за много жени във Вашата ситуация. Пожелавам Ви всичко това да се е случило за Ваше добро и един ден да сте много щастлива с човека до вас, който ще държи наистина на Вас. И запомнете- Вратата се отваря винаги отвътре!

  3. Бих искала да кажа на автора-МНОГО ТИ ЗДРАВЕ-ама няма как да се съглася с това!И това,защото,Ако не съм аз,ще е друга!Надали съм първата,няма и да съм последната.Който е тръгнал да търси,все ще си намери!Изключвам тези,дето са в отворена връзка и си кръшкат,за да си поддържат емоциите в брака.Всички останали са просто едни лъжци и манипулатори.Искат да имат всичко наведнъж.Нараняват едновременно съпругата,любовницата и децата си.Но те нямат вина,а?Само любовницата е за Ада?Ами съпругата,за къде е?И тя няма вина,нали?Тя е вечната жертва!В този сценарий ,вината е във всички!Няма жертви,има само интереси.Нямам против да отида в ада,защото ще съм доволна,че съм изживяла живота си,точно както съм искала!И съм направила някой щастлив!

  4. Все едно аз съм го писала, но съм съгласна и с Нели ….. при всички положения болката от предателството, от унижението пред друга жена, споделянето пред нея за теб самия за слабостите ти, влизането в личното ти пространство, което си градил години наред старателно и прилежно, споделил си с най-близкия до теб човек и в един момент точно той те предава ……усещането е неописуемо разрушително …..усещане за смърт на най – скъпото ти, с която трябва да свикнеш да живееш…..

  5. Аз знам една всеобща истина, която е мото в моя живот и на моите приятели ( нали за да сме приятели, трябва да изповядваме и общи ценности) :
    „Не можеш да градиш щастие върху чуждо нещастие!“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here