Какво се случва с вас, когато сте себе си?

0
1630

Когато сте били деца, сте имали свои маниери, поведение, качества, които са ви определяли и отличавали от другите. Но животът ви, обкръжението ви, жизненият ви опит, генетическата предопределеност ви предразполагат да създадете от себе си това, което сте сега.

У възрастните се появява способността за адаптация, за да бъдат гъвкави и да се променят спрямо различните ситуации в живота. Това са мощни инструменти, които могат да доведат до трудности в отношенията, в личностното израстване и успеха. Когато се преструваме на други, а не сме тези, които сме, това води до малки проблеми, което може да повлияе в дългосрочен план на житейските ви цели.

Да бъдете себе си е като да имате собствен бранд. Опитайте да бъдете себе си, да покажете истинската си природа, силните и слабите си страни, вашата странност и истинска личност. Това ще сътвори истинско чудо – светът ще се отвори за вас отново.

#1. Ще се усещате свой сред свои

Когато не сте истински, сте заобиколени от хора, които не са истински и едва ли ще ви подкрепят по пътя към личното ви израстване. Ако се преструвате на този, който искате да бъдете, това ще доведе в бъдеще до разочарование – за вас и за другите около вас.

Когато давате право на недостатъците ви да бъдат ваши достойнства и следвате истинските позиви на душата си, точните хора идват в живота ви и ви помагат по пътя.

#2. Материално възнаграждение

Хората купуват от хората. Хората са склонни да харчат повече, когато са доволни от човека, от когото купуват. Когато сте себе си, вие установявате по-дълбоки и по-качествени отношения с хората (колеги, шефове, клиенти). В която и сфера да работите, има значение искрената комуникация с хората. Всяка работа изисква умения за установяване на връзка. Когато създавате доверие в отношенията си, ще имате възможност за растежи финансово благополучие.

#3. Вашата втора половина

Само, когато сте себе си, истинската любов идва в живота ви. Ако се преструвате в любовта, рано или късно ще ви настигне разочарованието и обидата. Ще ви настигне усещането за загубено време, за неудовлетвореност. Когато сте истински, точният човек за вас непременно ще ви срещне по пътя.

#4. Здраве

Когато сте истински, у другите остава усещане за позитивен диалог с вас. В такъв случай другите ще ви се доверяват повече и ще ви делегират малки или по-големи задачи. Когато ви се доверяват и ви възлагат отговорности, израстването в кариерата не закъснява, а вие придобивате повече увереност в общуването с другите.

#5. Увереност

Защо, без да бъдеш себе си, не може да имаш самочувствие? Трябва непрекъснато да се адаптираш към мнението на другите, за да задоволяваш техните очаквания. Но това означава, че непрекъснато трябва да променяте поведението си и навиците си. Това безусловно води до взимането на лоши решения. Ако не изпитвате истинска радост и щастието това, което правите, това намалява самочувствието ви и самооценката ви. Бъдете себе си!

#6. Източник на енергия

Чудесно е да живеете в собствения си ритъм и в хармония със себе си. Правилните хора, нови възможности, пари – всичко идва с лекота. Щастливи се чувствате само, ако живеете собствения си живот. Тялото отделя ендорфини, които повишават нивото на енергията ви, настроението ви и ви правят по-позитивни.

Както се чувствате, така и изглеждате. Когато правите добро, привличате добро. Този позитивизъм създава енергия за движение напред.

#7. Здрав сън

Способността да сте себе си води до нови и позитивни неща в живота ви. Чувствате се по-добре и имате по-малко грижи. Колкото по-малко грижи имате, по-малко се тревожите и мислите, като си легнете вечер. Така сънят ви е по-здрав, възстановявате се по-лесно и не мислите какво впечатление ще оставите у другите.

#8. По-малко стрес

Когато не сте себе си, се налага постоянно да се преструвате, да криете, да лъжете, което създава напрежение. Когато сте себе си – тази необходимост изчезва.

#9. Да бъдете истински

Когато действате въз основа на истинските си цели и желания, вие създавате позитивен опит у другите от общуването с вас. Личната ви стабилност автоматично повишава авторитета ви и ви осигурява доверието на другите във вас, лично и професионално.

#10. Истинско щастие

Всичко изброено по-горе води до щастие и хармония във всички сфери на живота. Усещането за щастие се основава на способността да се разкриваш, да бъдеш в съвършена хармония. Когато срещнеш истинската си природа, мирът в сърцето ти настъпва лесно и веднага следва радостта.

Когато живеете живот, в който проявявате истинските си черти, получавате най-доброто за развитието си. Няма значение кои сте се опитвали да бъдете в миналото, настъпил е моментът да се избавите от излишния товар и да стъпите на пътя на истинския живот, който може да създавате само вие!

източник: magiangelova.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here