Как да се научим да бъдем благодарни за това, което вече имаме?

0
1022

Забавете темпото

Днешното ежедневие е изключително забързано. Винаги има нещо, което трябва да свършим, нова мода, която да последваме или друга цел, която все още не сме постигнали. Когато се огледаме около нас, като че ли винаги има безкраен брой хора, които са по-успешни, по-красиви, по-силни, по-богати от нас – и ако изберем да виждаме само нещата, които не сме или нямаме, винаги ще се чувстваме зле. Затова трябва да забавим темпото, да си направим емоционална почивка. Да се фокусираме върху важните за нас неща. Трябва да спрем да насочваме енергията и вниманието си към нещата, които ни липсват и да запомним, че доброто, това сме ние самите и всичко, което е около нас.

Погледнете назад

Винаги сме били окуражавани да гледаме само напред, защото това е здравословно и вдъхновяващо, но понякога трябва да погледнем и назад, защото ще видим пътя, който сме изминали. Вместо да се фокусираме върху това, което сме пропуснали или върху нещата, които все още не сме постигнали, когато погледнем назад, откриваме, че вече сме постигнали толкова много.

Слушайте

Обградете се с хора, които ви окуражават и които ви служат като вдъхновение. Независимо дали ще са членове на семейството ви, приятели или дори колеги, трябва да привлечете позитивната енергия към себе си и да „издишате“ негативизма. Понякога сме прекалено привлечени към самите нас, затова трябва да слушаме, вместо винаги да говорим.

Направете списък

Списъците ни мотивират, правят ни по-организирани и ни помагат да вървим напред. Но много рядко правим списъци, включващи нещата, за които сме благодарни. Следващият път опитайте! За всяко нещо, което искате да постигнете, напишете друго, за което сте благодарни.

Превърнете оптимизма в своя постоянна компания

Благодарността идва, когато сме позитивни. Ако обръщаме внимание само на негативните неща, никога няма да живеем в настоящия момент. Изберете да се фокусирате върху нещата, които ви носят щастие и наслада.

Давайте

Когато се чувствате неудовлетворени, дайте нещо от себе си на близък. Това винаги действа положително и ни помага да оценим онова, което имаме.

Отдалечете се от забързаното ежедневие

Ще бъде по-лесно да оцените това, което имате, когато видите красотата на света. Излезте на разходка. Седнете в парка, наблюдавайте природата. Прекарайте известно време далеч от електронните устройства, от всички неща, които непрестанно ви разсейват. “Изключете се”, излезте навън сами.

източник: nejno.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here