Как да се събудите красива?

0
817

Докато спим, клетките на кожата работят активно, опитвайки се да възстановят разрушенията, причинени през изминалия ден. Ако нямат достатъчно време или добри условия да го направят, лошият резултат ще бъде видим още на сутринта, щом се погледнем в огледалото.

Затова приложете следните техники:

Лягайте си възможно най-рано. През нощта в кожата се концентрира максимално количество от хормона мелатонин – активен борец със стреса и свободните радикали. Колкото по-скоро той нахлуе в клетките, толкова по-добре за тяхното обновяване.

Погрижете се за проблемната кожа. Преди лягане задължително почиствайте и хидратирайте кожата си с качествени и подходящи за целта козметични продукти. При избора им се доверете на специалист дерматолог.
Правете маски на лицето, шията и деколтето. За тази цел може да използвате както готови козметични средства, така и домашно приготвени маски от природни съставки.

Не си лягайте ядосани. Отпуснете се, вземете си душ или вана. Използвайте ароматни соли, билки и етерични масла. Помнете, че отрицателните емоции се отразяват негативно не само на психиката, но и на външния ни вид.

Нанасяйте нощен крем. Дневният крем служи за хидратиране, подхранване или освежаване на кожата, докато нощният такъв изпълнява мощна възстановяваща функция. Той има по-богат състав на витамини и микроелементи.

Мислете положително. Отделете поне няколко минути преди заспиване и също толкова време след събуждане, в което да се заредите с положителни мисли. Преди да станете, благодарете на клетките си, че сте здрави и се усмихнете.

източник: Framar.bg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here