Красивите са и по-умни

0
436

Няма съмнение, че на добре изгледащите мъже и жени им е по-лесно в живота. Оказва се обаче, че майката Природа не се е скъпила и като им е раздавала ум.

Британски учени откриха, че красавците са много по-умни от останалите хора. И това ако е справедливост…

Според изследването на Лондонската икономическа школа, коефициентът на интелигентност на признатите от околните за привлекателни членове на обществото е средно с 14 пункта по-висок от средния, съобщи Утро.ру.

Явно митът за глупавите, но сексапилни блондинки, е окончателно развенчан.

От време оно умните и красиви хора привличат повече партньори за продължаване на рода. По такъв начин и двете качества се предават заедно от поколение на поколение и стават все по-здраво свързани в гените, показа проучването.

„Изяснихме, че все пак по-често висока интелигентност имат красивите мъже. При хубавиците високият КИ е по-рядък“ – заяви физикът Браян Кокс.

Според него, физически привлекателните представители на силния пол имат средно с 13,6 пункта по-висок КИ от средната норма, докато при дамите става въпрос за 11,4 пункта.

Наскоро учени от университета в Аризона доказаха и че продължителността на живота е пряко свързана с коефициента на интелигентност. Колкото по-умен е един човек, толкова по-големи шансове има да стане столетник.

Според прочутия норвежки специалист проф. Гро Амдам, решението на загадката е в устойчивостта към стреса. Умните по-лесно заучават новите неща и така те предизвикват у тях по-малко сътресения.

Какъв е изводът? Красиви, умни и дълголетни – как да не те е яд!

източник: obekti.bg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here