Най-полезната козметика е тази от собствената Ви градина

0
1277

Най-полезната козметика за всяка дама е определено, тази направена с продукти от собствената й градина. Несъмнено отдавна ползите на редица плодове и зеленчуци са известни на козметиците, но влиянието на марките известна козметика е много по-голямо, отколкото предполагаме. Така в един момент дамската красота се превръща от кауза в индустрия и докато не се обърнем назад към природните методи за разкрасяване, ще си остане така!

Ние, като едни положителни и философски настроени хора ви предлагаме да ползвате даровете на собствената си градина, наместо да давате купища пари за помади и кремове с противоречив ефект! Ето и на, какво да заложите:


Зеленчуци собствено производство – най-полезната козметика!
Морков, картофи, краставица, домати и тиквичка са само малка част от зеленчуците, които освен за вкусна салата и постни ястия, стават и за домашна качествена козметика. Домашните маски с домат омекотяват и изчистват кожата. Дори тъмните петна и зачервяванията са избелени, благодарение на целебната сила на домата. Най-лесната маска с домата е в комбинация със зехтин. Смесвате намачкан средно голям домат с малко зехтин и след 30 минути и едно освежаващо измиване, ще видите в огледалото друго по-свежо лице.
Домашната маска с моркови ще подхрани дълбоко кожата, ще я освежи благодарение на витамините, и ще я изчисти с помощта на натуралните киселини. За мазна кожа е добре моркова да се смеси с белтък и кисело мляко. Моркова е добре да настържете, а не да ползвате само сока! Сместа нанесете по шията и лицето за поне 20 минути. Сухата кожа изисква домашна маска от морков и жълтък, която да я похрани и овлажни.


Картофите са най-ефикасния съюзник на една жена в борбата и с бръчките по шията най-вече! Домашна маска може да си направите от сварени картофи смесени с малко зехтин и глицерин. Още леко топли ги поставяте в тензух и налагате на шията за поне 20 минути. Другите ще ви завиждат, колко еластична и гладка е кожата на шията ви. Тиквичките се ползват най-вече, като средство срещу суха кожа. Директно обелени и нарязани на ивици се поставят върху лицето, за да го хидратират и освежат.
Краставицата е царицата на домашните маски. Тя определено се нарежда сред най-полезната козметика от природата и градината ни. Комбинациите в маски, лосиони и почистващи средства с нея са безброй. Можете директно да сложите свежи кръгчета, за по-свеж вид на очите. Можете да си направите краставично мляко за почистване или пък да забъркате дълбоко подхранваща маска за суха кожа с краставица, мед и бадемово масло.
Най-полезната козметика е определено тази с натурален характер, така че не мислете скъпите кремове за магически, а изпробвайте какво даровете на природата могат да ви дадат!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here