Не бива да консумираме тези храни, ако сме на диета

0
106

Когато преминем към хранителен режим, целящ разтоварване на организма и намаляване на натрупаните килограми, много често се случва да включим в менюто на пръв поглед полезни храни, които обаче могат да осуетят постигането на желаната цел. Ето за какво следва да внимаваме…

Салата „Цезар“

Тъй като става дума за салата, по подразбиране решаваме, че е полезно и нискокалорично ястие. Истината е, че в малка купа от тази салата могат да се открият около 300 – 400 калории и 30 г мазнини. Това е благодарение на голямото съдържание на дресинг.
Препоръчително е, когато приготвяме тази салата, да се използва не повече от една супена лъжица дресинг и две с пармезан.

Прясно смути

Това важи най-вече за смутитата, които не са домашно приготвени, тъй като в тях може да се съдържат около 80 г захар, 350 или повече калории, малко протеини, а много често и никакви пресни плодове. В крайна сметка смутито може да се окаже не по-различно от млечния шейк.

Енергийни десерти

Много от тях са обогатени обикновени десерти, които съдържат много калории (до 500) и имат по-висока цена. Малкото им количество обикновено оставя и чувството за глад.
Препоръчително е да се избират такива енергийни десерти, които съдържат не повече от 200 калории или по-малко заедно с фибри и поне 5 г протеини. Те осигуряват енергия и след захарта.

Нискомаслено кисело мляко

Този продукт е с богато съдържание на протеин и калций. Проблемът е, че в много марки кисели млека има и добавена захар – 30 или повече грама фруктоза, захароза или други подсладители. Трябва да следим етикетите на отделните продукти.

Puls.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here