Никога не губете време за този, на когото сте безразлични

0
3855

В живота има някои златни правила, към които е добре да се придържаме. И сега ще споделя 6 от тях, който е добре да приемете, ако искате по-добър живот.

Никога не прехвърляйте върху друг отговорността за това, което се случва в собствения ви живот. Изкушението е голямо – да се самосъжалявате. Но едва в момента, в който вземете решението – „аз съм автор на всичко в живота си – и хубавото, и лошото“ – ще придобиете сила.

1. ПРИЕМЕТЕ ФАКТА, ЧЕ МИНАЛОТО НЕ СЪЩЕСТВУВА, ТО Е ПРИКЛЮЧИЛО.

Подвластно ни е само бъдещето ни, което пряко зависи от това, което правим в настоящето, в конкретната минута. Не чакайте бъдещето ви да ви се усмихне – направете така, че да няма друг начин, освен да ви се усмихне.

2. СПРЕТЕ ДА ХРАНИТЕ ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ДРУГИТЕ ХОРА.

Подсъзнателно всички вярваме в тази заблуда. Хората ги променят само обстоятелствата – останалото е трик на възприятията ви. Позволете на хората да бъдат различни, да бъдат други, и в един момент може да започнете да изпитвате удоволствие от това. Трябва да сме силни заради другите. Слаби, страдащи, уморени и нещастни не сме от полза за никого. Ако те дават вид, че нещата стоят по друг начин, то те просто ви заблуждават. Не се поддавайте Просто се съгласете с това правило и приемете, че няма смисъл да се ядосвате.

3. ВСИЧКИ НАШИ ДЕЙСТВИЯ ИМАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОСЛЕДСТВИЯ.

по своята същност ние избираме не какво ще правим, а избираме резултата от това, което ще правим. Затова, преди да направите някоя глупост, добре помислете за последствията от нея. Така глупостите в живота ви ще бъдат значително по-малко.

4. НЕ ЖИВЕЙТЕ ТАКА, СЯКАШ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ВЕЧНО.

Всеки от нас ще умре – това е неизбежен медицински факт. Може този факт да ви измъчва и да страдате заради него, а може да направите усилие и да се опитате да живеете в мир с това. Не живейте така, сякаш ще живеете вечно. И не живейте така, сякаш ще умрете утре. Помислете за тези две неща и ще намерите собствена рецепта за щастлив живот.

5. ПРАВЕТЕ ТОВА, КОЕТО ВЪТРЕШНО СМЯТАТЕ, ЧЕ Е ДОБРЕ ЗА ВАС.

Ако си задавате въпроси за смисъла на живота, най-вероятно може да сте просто в лека депресия. Важен е не конкретният смисъл на живота, а усещането, че го живеете смислено. Правете това, което смятате за добре и за важно. Не забравяйте да си го повтаряте. И не преследвайте успеха. Ако просто правите това, което мислите, че е важно, успехът сам ще дойде при вас.

6. НИКОГА НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ И СИЛИ ЗА НЯКОЙ, НА КОГОТО СТЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ. ИЛИ ОЩЕ ПО-ЛОШО – ЗА НЯКОЙ, КОЙТО НЕ ВИ ОБИЧА.

Или най-лошото – за някой, който иска помощта ви, времето ви и силите ви, но не ги уважава и ви съди за несгодите си, когато вие сгрешите или се провалите.

На този свят съществуват много хора, с които може да живеете в радост. Просто не трябва да бъдете затворени, подозрителни или фиксирани към определени хора. Ако сте открити и добри, нищо няма да загубите.

Понякога това означава да оставите някой, който обичате. Може и да е за известно време, но е нужно да го направите.

Защото има хора, за които правите всичко по силите си да им помогнете или да ги удовлетворите, но ако те са затворени за приемане или винаги търсят причина да ви обвинят за несгодите си… или все не им стигат усилията ви, по-добре спрете да си губите времето за тях. Тези хора не знаят как да приемат даровете на Вселената, така че да получат, каквото толкова много казват, че искат. Ако ви загубят, има вероятност и да разберат какво са имали и да се научат как да се отнасят към него, за да спрат със само-саботажите си.

Времето ви е твърде ценно, за да го пропилявате. Вложете го там, където е желано и ценено. Там където ви ценят, резултатите от усилията ви се умножават. Там постигате и невъзможното с повече лекота. Там разгръщате пълния си потенциал.

Отнасяйте се добре с тези, които се опитват да ви помогнат и оставете тези, които недоволстват въпреки усилията ви, да се оправят сами.

източник: magiangelova.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here