Никога не се моли за любовта на човек, който не те обича! Ето защо

0
873
Снимка - Pixabay

Да тичаш след човек, който не те обича – макар да звучи нелогично, много хора често попадат в този капан. Нуждата от любов понякога ни кара да правим нелогични неща. С тях често нараняваме не друг, а самите себе си.

Никой никога не трябва да тича след човек, който не го обича. Ако обектът на вашите желания не таи същите чувства като вашите, то няма как да го накарате насила. Нещата не стават така, светът не е устроен по този начин и ако не го осъзнаете навреме, ще разбиете сърцето си на хиляди парчета. Ако продължавате да насилвате човека да ви харесва, не той е този, който ще ви нарани – вие сами си го причинявате. Той няма вина, че не ви обича.

Има много причини да не тичате след обекта на желанията си. На първо място, достойнството е и фактът, че ако някой иска да бъде с вас, щяхте да го знаете.

На второ е инстинктът за самосъхранение. Когато някой не ви иска, той ще ви отхвърля при всеки следващ ваш опит да бъдете с него. Изобщо не би трябвало да искате да разбиват многократно сърцето ви, вместо да се впусне в търсенето на истинския за вас човек.

Ето причините никога да не се молите за любовта на човек, който не ви иска.

1. Любов не се проси

Любовта се дава. Доброволно. Изпросената любов не е любов. Това, от което ти се нуждаеш, го няма в нея. Той не може да ти даде това, което заслужаваш.

2. Не можеш да накараш някой да остане насила

Дори той все пак да е с вас, това няма да е реално. Едно е човек да е до вас физически, а съвсем друго – духом. Когато мислите, мечтите и сънищата му са далеч, това ще ви ранява дори още повече, всеки един миг.

3. Губиш самоуважението си

Тичаш след него, правиш всичко по силите си, за да му докажеш, че те иска, мислите и бъдещето ти са обвързани с него, а той дори не си спомня за теб – това е тотална липса на самоуважение. Ти поставяш обекта на чувствата си над себе си, а така на практика се подценяваш.

4. Отчуждаваш се от приятелите си

Всеки, който истински държи на теб, ще е против саморазрушителното ти поведение. Приятелите ти те изслушват, но преди всичко се опитват да те вразумят. Ти обаче си толкова обсебен, че мислиш, че не те разбират. Изобщо – никой не те разбира. Започваш ли да осъзнаваш, че проблемът не е в тях, а в теб?

5. Мисията невъзможна

Да се молиш за нечия любов, е предварително обречена мисия. Любовта или има, или не и, ако не се е случила до този момент, просто няма шанс. И да я чакаш, и да ѝ се молиш, и да се надяваш – няма да постигнеш нищо.

6. Губиш си времето

Животът е кратък. Никой от изгубените мигове по тази невъзможна кауза не може да се върне и да се изживее отново. Когато си направиш сметка колко дни, месеци и години си изгубил в безсмислената си битка, може би най-после ще спреш да чакаш и ще започнеш да живееш.

7. Затворени врати

Докато чакаш невъзможната любов, може да изпуснеш възможността да срещнеш този, който те заслужава. За да влезе в сърцето ти нов човек, трябва да му направиш място. Затова разчисти старото и покани новото. Събери смелост и излез от света на мечтите и влез в реалния живот – там те очакват много по-хубави неща, отколкото си мислиш.

източник: laf.bg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here