Новият хит в здравословното хранене – Драконовия плод

0
930

Новият хит в здравословното хранене определено е Драконовия плод или наричан още Питая. Като за начало, ако не сте чували още за това цветно чудо на природата, то има пурпурно лилав цвят, а вътрешността му е не по-малко атрактивна. На фона на бялата месеста субстанция се открояват живописно малки черни точици. И ако спрем с естетиката до тук, то Питая е екзотичен плод с несравнимо големи ползи за здравето ни. В него има големи количества витамин С, минерали, като калций и магнезий, фибри и антиоксиданти, а в черните точици – семките му е пълно с мастни киселини от вида Омега – 3. Въоръжен с всичките тези полезни съставки, Драконовия плод може значително да усили имунитета ни и да ни направи по-здрави.

Новият хит в здравословното хранене от около година насам е закуската от Питая или закуската в комбинация с нея. Това е отчетено от социални мрежи, като Инстаграм, където множество потребители си разменят снимки на здравословната си закуска с Драконови плодчета.

Екзотичния плод може да се добавя към шейкове, към плодови салати или здравословни зърнени закуски. Месестата му вътрешност бяла или леко розова е пълна с малки черни семена, които се хапват. На вкус Питая наподобява вкуса на кивито и крушата или нещо по средата може би. Тя е мека и сочна, месеста и не много сладка. Загрижените за здравето си хора, могат да я хапват, като храна в помощ срещу борбата с излишните килограми, като средство за намаляване на лошия холестерол и регулиране на кръвното налягане.
Не си мислете, че свежи плодчета от това здравословно чудо не се намират и у нас, напротив. Друг е въпросът, каква може да бъде цената им. Приготвянето на Драконовите плодчета е лесно. Те просто се обелват и почистват. Могат да се смесят с кокосово мляко или соево (неподсладено) и да си направите шейк. Към тях можете да добавите малко бадеми или кашу, слънчогледови или тиквени семки, или пък семена чиа (сурови), а защо не и микс от плодове, като киви, боровинки, малини, банани и други.
Новият хит в здравословното хранене се казва Драконов плод и вероятно, ако още не сте полудели по него ще го направите, когато го опитате!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here