Откровени лъжи за брака, които могат да го съсипят

0
780

Бракът не е лесен. Лъжите около това какво се случва след подписа обаче утежняват положението и могат да откажат дори най-големите ентусиасти да минат под венчилото.

Убежденията, дълбоко залегнали в народопсихологията, пречат на семейното щастие. Това е една от многото причини темата за брака да се превръща в табу за все повече семейни двойки.

Процентът на хората, които предпочитат да живеят на семейни начала, вместо да минат под венчило, се увеличава всеки ден. Голяма част от тях смятат, че бракът ще развали отношенията им, че е нещо прозаично и излишно. За това схващане са помогнали редица погрешни вярвания, които се разпространяват между хората.

Лъжливите твърдения разклащат вярата в него. Те са способни да разколебаят много двойки да узаконят любовта си. В горната галерия вижте кои са най-големите лъжи за брака и защо не са верни.

Скучен секс

Бракът слага край на непредсказуемия секс за удоволствие – пълна лъжа. Специалистите са установили, че живеещи в щастлив и хармоничен брак имат много по-удовлетворяващ и хубав сексуален живот. Причината е, че двойките познават всяко кътче от тялото си и вече знаят как да си доставят удоволствие. Дори при двойките с деца сексът е вълнуващ, защото трябва да се крият и да измислят всевъзможни тайни местенца, на които да откраднат миг страст за себе си. Някои си определят тайни срещи, а това определено увеличава тръпката и интимността.

Да си омъжена/женен е лесно

Не е. Бракът е партньорство, което, за да пребъде до живот, трябва да се поддържа. Това означава ежедневна и активна работа. Повечето двойки се развеждат, именно защото забравят за отношенията и любовта си и се оставят по течението, което крие много непредвидени препятствия.

Да си женен/ омъжена е трудно

Това също не е вярно. Бракът не е нито само черен, нито само бял. Ако партньорите полагат усилия и запазят добрата комуникация, проблемите ще се решават с лекота.

Нещата се променят

Това е една от основните максими, които спират двойките да се женят. Те са убедени, че любовта им ще се изпари някъде между битовизмите и разправиите за това кой ще пазарува. А тези неща ги има и когато не сте женени, така че няма от какво да се притеснявате. Не бракът прави живота прозаичен, а ние самите. Важното е да преодолявате рутината с размах, да сте над нещата – така ще запазите любовта си.

Децата стават ваша първостепенна цел

Това зависи от партньорите. Родителите да не се фокусират изцяло върху децата, а да обръщат внимание един на друг преди всичко, ако искат да съхранят любовта си. Съумеете ли да спазите това правило, всичко ще е наред.

Половинката трябва да ви допълва

Любовта вирее във всякакви условия. Не се притеснявайте да излизате от рамките на идеалния типаж, защото рискувате никога да не откриете съвършения съпруг.
източник: ezine.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here