Падай безброй пъти, но всеки път ставай все по-устремен напред – само така се живее истински!

0
1395

Падай безброй пъти, но всеки път ставай все по-устремен напред и не забравяй, че утре е нов ден, ново начало и може пак да паднеш – но не това е най-важното, най-важното е да се изправиш отново!

Да паднеш е, като да претърпиш неуспех в нещо. И в двата случая много боли, но не се ли изправиш, няма как да продължиш напред. Именно силата да се изправиш е най-големия израз на воля и желание, които един човек може да прояви. Да се изправиш след поредния провал и като феникс да възкръснеш от пепелта е човешко качество, което всички притежаваме, но малко от нас съумяват да покажат. Ударите на живота не са целенасочени или умишлени – те просто са уроци, които трябва да преминем, за да израснем душевно. Това израстване закалява волята и духа ни, и само които се е изправил е избрал вярната посока, след като е паднал. Мечтите са нещо реално, стига да не се отказваме лесно от тях. Някои неща влизат лесно в живота ни, но и така лесно си отиват, тоест мимолетни са. Само нещата, за които сме се борили истински и сме изстрадали, падайки безброй пъти, но изправяйки се, са тези които остават трайно в живота ни. Само те могат да бъдат наречени „чудото на човешкия дух“ и само те са изпълнили живота ни със смисъл и са ни помогнали да го изживеем пълноценно.


Да паднеш не е толкова страшно. Самата мисъл и страхът от падането са много по-страшни. Те са плод на съмнения, несигурност, нерешителност и на провал следователно. Но провал, който е от липса на действия, а не защото не сме успели този път да осъществим мечтите си. Няма по-страшно нещо от неосъществените мечти и неудовлетворението. Те, като воденичен камък висят на шията ни и ни дърпат към дъното. Те ни спират да живеем и ни връщат всяка една секунда в миналото, но никога с поглед към бъдещето. Падай безброй пъти, но всеки път ставай все по-устремен напред, защото си силен, защото можеш и защото го желаеш!
Всеки пък, когато претърпиш провал и дори за пореден път не успееш, стани, изправи се и опитай отново, но този път с още по-голям хъс и воля. Няма невъзможни неща или неизпълними желания, има бездействие, страх от провал и падане и много съмнения. Понякога, зад ъгъла ни чака щастието и успехът, но ние така и не се решаваме да завием зад този ъгъл и да ги прегърнем. Може би, защото се страхуваме, че едно камъче ще ни препъне и искаме да си спестим неуспеха. Но така никога няма да достигнем до успеха, защото само „способността да вървиш от един провал към друг, без да губиш ентусиазмът си, се нарича успех“ е казал Чърчил – и това е самата житейска и голяма истина, която не искаме да си признаем.
Падай безброй пъти, но всеки път ставай все по-устремен напред, за да си пълноценен, за да си жив наистина и да постигаш мечтите и желанията си!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here