Положителното мислене ни помага да преодолеем депресията

0
1144

Положителното мислене е средство, чрез което можем ефективно да преборим депресивните си състояния. Всъщност все по-често, все по-голям процент от хора изпадат в депресии. Тревожно е, че дори децата имат тази склонност и е трудно на едно такова състояние да се повлияе с агресивни действия, упреци и поставяне на условия.

Депресията е, като тунел дълъг и непрогледен, в него няма искрица надежда или светлина, защото вече всичко ни е все едно, всичко ни е досадно и безразлично и самите ние сме изгубени! Има различни видове депресии, но едно общо нещо ги обединява – хората страдащи от тях са изгубили вярата си, изгубили са положителната емоция от живота и нямат никакви цели. Как да повлияеш на една депресия е въпрос, чийто отговор е строго индивидуален и определено процеса за лечение, чрез положителното мислене не е бърз, равен и безболезнен.
На първо място един човек страдащ от депресия трябва да си признае и да поиска да бъде по-положително настроен към нещата от живота, отколкото отрицателно. Има много неща, които успокояват ума и му носят наслада – разходката сред природата, слушането на музика, четенето, дори пазаруването за някои. Затова положителното мислене не е само мислене в случая е едно голямо предизвикателство към себе си! Предизвикателство да се отвориш към света и хората по начин, по който не си го правил досега, защото не искаш да те е страх и да се обвиняваш.


Предизвикайте емоции! Само по себе си положителното мислене е една емоция, която ни изкарва от тъмнината и ни дава крила да съществуваме, да искаме и да се предизвикваме постоянно. Дори това, че си се събудил сутрин, но с усмивка е емоция. Дори разговора с близък човек е удоволствие и разтуха. Малките неща имат много по-голямо значение от големите проблеми, защото са истински и остават, а останалото е временно и се забравя.
Радвайте се на усмивките на децата!
Ценете въздуха, който дишате!
Вижте, колко е синьо, синьото на небето!
Чуйте песента на птиците, ромона на потока и усетете полъха на вятъра!
Ставайте и лягайте с усмивка, защото само тя прогонва лошите мисли и ви зарежда с енергия!
Давайте повече, без да очаквате да взимате!
Бъдете щастливи всяка една секунда!
Когато видите кисела физиономия, сив човек и тъжно лице не ги подминавайте с безразличие, усмихнете им се и кажете топла дума – помагате и на тях и на себе си!
Бъдете реалисти, а не непукисти, защото колкото повече ви пука, толкова по-позитивен сте всъщност!
Бъдете себе си дори, когато ви е най-трудно и всичко е срещу вас, защото само така ще сте щастливи!
Положителното мислене наистина помага да преодолеем депресията, дори я прогонва далеч от нас, но трябва да виждаме със сърцата си повече, отколкото с очите си!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here