Прощавате ли изневяра?

0
699

Дори най-голямата любов крие риск от изневяра. Никога не знаете кога на половинката ви ще й прищрака нещо. Нямате гаранции и просто обичате на сляпо. Хората са си го казали – любовта наистина е сляпа.

Според италианско проучване, на въпроса „Бихте ли простили изневярата на вашия/вашата партньор/ка? 119 (50%) души отговарят „Да, ако чувствам, че съм го пренебрегнал/а.“, 89 (13%) души никога не биха простили изневяра, а 32-ма (13%) биха простили изневяра, но след като си отмъстят. Явно любовта е по-силна от изневярата, тъй като водещият стремеж е към възстановяване на добрите отношенията в двойката.  
Резултатите от друго изследване върху изневерите пък сочи, че жените прощават изневяра, а мъжете не. 
Това е така, защото при мъжете изневярата е удар върху нарцисизма, мъжествеността и сексуалните им възможности, което провокира тяхното отмъщение, а не прошка. За мъжете женската изневяра е добре премислено и осъзнато действие, което не може да се прости.
Що се отнася до жените, изневярата провокира срив на самочувствието им, удар върху достойнството им и предизвиква огромна мъка. Но, като по-чувствителни, жените отдават важност не на изневярата като сексуално консумирани отношения, а на предателството, свързано с чувствата. Макар и трудно, те биха простили сексуалната забежка на мъжа си, но раната, нанесена върху любовта и гордостта им, ако мъжът се влюби в друга, не би могла да „зарасне“.
А вие бихте ли простили изневяра?
В някои случаи прошката е признак на слабост, когато изневярата е знак, че отношенията в двойката вече не сработват, а в други – вярната формула за продължаване на семейния живот, ако любовта е все още споделена.
Но споменът за изневярата ще бъде като нишан, напомнящ ви, че ваксина срещу изневери няма. Простената изневяра неминуема е следвана от изгубеното доверие.
източник: rozali.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here