Шест от храните, които всички мислим, че са полезни, а те ни тровят

1
2594

Има редица вредни храни, които ние погрешно смятаме за полезни – не е ли парадокс? Искате да имате здравословен начин на живот? Това е добре! И вие не сте сами в това приключение. Доста от нас са мотивирани от желанието да се подобри здравето. Но има един проблем, който може да неутрализира всичките си усилия. Факт е, че редица продукти, които смятаме, че са полезни всъщност не са чак толкова добри. Вместо това, те биха могли да нанесат вреда на тялото.

Подобна ситуация възниква, като правило, поради съмнителната реклама. Рекламодателите често, меко казано, преувеличават предимствата на рекламираните стоки. В резултат на това ние купуваме продукти, които не са свързани само с здравословния начин на живот. Много от тези продукти са рекламирани като нискокалорични. Но те не са здравословни в действителност. Те са:

1 . Готови салати  Много хора мислят за здравословна храна готовите салати, продавани в супермаркетите. Въпреки че те са изработени от зеленчуци, качеството им е под въпрос. Обикновено те стоят в хладилника за няколко седмици. Това означава, че зеленчуците, от които са, остаряват и се използват консерванти. Освен консерванти в тях има много натрий и подсладители. Вредни храни, които мислим, че са полезни. Най-добре е да се направите сами салата. Това не само ще ви спести пари, но и ще помогне да се отървете от допълнителните килограми.

2. Готови шейкове   Природните шейкове са много полезни. Но тези, които се продават в супермаркетите, едва ли може да се нарекат здравословни напитки. „Търговските“ шейкове обикновено съдържат: -рафинирана захар -мазнини -много калории -химически вещества Много по-добре и по-евтино е сами да си направите. В допълнение, бихте могли да се изчисли точно съдържанието на различните съставки.

3. Смес от ядки  Да, ядките се считат за много полезни за здравето. Но вие трябва да знаете, че тези ядки имат следните особености: Високо съдържание на мазнини Те съдържат сулфити (които се използват като консерванти) Те са твърде солени Ако обичате ядки, яжте само сурови.

4. Нискомаслени продукти  Нискомаслените храни не гарантират, че ще отслабнете. Здравословните мазнини дават усещане за ситост.

5. Сладолед уж без захар  Това е примамка на модерното ни време. Мнозина смятат, че това е един много здравословен продукт, но това не е така. Този сладолед съдържа много овкусители и подсладители. А те не са никак полезни.

6. Здравословни напитки  „Диетичните“ и подобни напитки следва да бъдат изключени от списъка на здравословните храни и напитки. Тези напитки са с химически добавки. Някои могат да причинят рак. Следователно, те най-добре е да се избягват. Вместо това, просто пийте вода, може да се приготви и с плодове. Пийте билков чай и не се лъжете да се наливате с така наречения „студен чай“.

източник: blitz.bg

1 COMMENT

  1. Интересна статия. Мога да добавя само един съвет към любителите на сурови ядки, каквато съм и аз. Веднъж, когато си купувах сурови ядки от един любезен човек, той ме посъветва преди да консумирам ядките, да ги накисна малко във вода или поне да ги изплакна, защото „никой не знае в какви хамбари и складове са стояли“.
    За другите храни съм абсолютно съгласна и попадат в моята графа „вредни храни“. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here