10 знака, които казват, че душата ви се нуждае от детокс

0
1295

Нормално е да правите периодично детокс на тялото – в момент на токсично претоварване ставате отпуснати, вяли, раздразнителни, боледувате. Тогава се подлагате на детокс.

По същия начин обаче душата и сърцето ни се задръстват с негативни емоции. Има някои признаци, които подсказват ясно, че е време за детокс на душата, за да върнете вътрешния си мир и хармония.

1. Постоянно търсите негативите.

Казват, че „страданието обича компнаията“. Постепенно започвате да четете и да гледате това, което ви разстройва. Като магнит привличате атмосферата на болка и страдание. Изключете устройството или се отдалечете от хора, които ви вкарват в негативни емоционални преживявания. Общувайте с такива, които ви носят светлина и радост. Търсете положителното вместо отрицателното!

2. Не мислите това, което казвате.

Станали сте саркастични и зли в думите си, ранявате и се заяждате с хората и сякаш ви е все едно за това. Започнете да обръщате внимание на думите си и използвайте повече положителни думи.

3. Приятелите ви искат да изкарват все по-малко време с вас.

Когато сте залети с негативи, хората усещат това и не търсят компанията ви. Правете добро и хората ще ви търсят!

4. Спирате да изпитвате чувства.

Емоциите са това, което ни прави хора. Няма лоши емоции, те са неутрални. Важното е как вие се справяте с тях. Когато станете беземоционални и равнодушни, когато нищо не ви радва или огорчава, трябва да обърнете внимание на душата си и да възстановите своята чувствителност.

5. Наслаждавате се на чуждото нещастие.

Вместо да съчувствате или да съпреживявате на хората, вие се радвате, когато с тях се случва нещо лошо. А как бихте искали да реагират околните, когато вие имате проблеми? Не се подчинявайте на тази емоционална кал – най-добре изчистете душата си от нея.

 

6. Щастливите хора ви дразнят.

Присъствието на радостни и усмихнати хора ви превръща в цинични. Това е знак, че сте наистина скъсали с всичко положително като емоция. Ако не можем да контролираме всичко, което се случва във външния свят, то това, което се случва вътре в нас, е под наш контрол: ние избираме как да мислим, какво да чувстваме и как да реагираме на външни ситуации. Медитацията и подкрепата на близките ще ви помогне да пречистите душата си. Щастието трябва да бъде заразително, а не да убива.

7. Спите лошо.

Трудно заспивате, а сънят ви е лош и тревожен. Така душата ви дава знак, че трябва да й обърнете внимание. Медитацията е отличен инструмент за самопомощ – така ще възстановите съня си, енергията си и положителната настройка.

8. Винаги сте жертва.

Поне така се чувствате. Винаги сте пренебрегвани, обидени, подценявани, нещастни и целят свят ви е виновен. Обръщайте си внимание, когато започвате да обвинявате всички за собствените си неудачи. Спрете с тези обвинения и поемете отговорността за собствения си живот. Започнете да виждате себе си като Победител а не като Жертва.

9. Отегчени сте.

Не виждате смисъл в нищо и нищо не пали огъня вътре във вас. Спомнете си какво ви даваше енергия и сили и се заемете да правите точно това.

10. Избягвате медитацията и релаксирането.

Да се обърнете навътре към самите вас е отличен начин да „измиете“ калта от душата ви. Но избягвате да го правите, защото се страхувате да се изправите пред истината. Да се вслушате в сърцето си и във вътрешния си глас е най-добрият начин да се излекувате от любовни или други терзания.

Нашите тела и душите ни се нуждаят от грижи и внимание. Обръщайте внимание на тези знаци и периодично пречиствайте душата си от негативните мисли и натрупания стрес.

източник: magiangelova.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here