Екопътеките в България, които просто трябва да изминете

България е страна богата на природни дадености, на култура, на историческо минало и на много екопътеки. Тези пътеки са маршрути в едни от най-красивите планини у нас и ще Ви разкрият неописуеми с думи места. Забележителностите в страната от различно естество са изключително много, но красотата на природата е просто несравнима.

Ето и едни от най-красивите екопътеки у нас, които трябва задължително да изминете, за да усетите пулса на дивата и естествена красота.
Екопътека Врачански балкан – тази пътека се простира в Северозападна България и е известна по скоро, като Боров камък. Екопътеката ще Ви отведе до водопада с изключителна красота – Боров камък. Тя преминава по поречието на река Лева във Врачански балкан, като започва от село Згориград и свършва при хижа Пършевица. Ще Ви спре дъха, когато преминете зад водната стена на водопада и се изкачите до самия му връх по екопътеката! В района може да посетите и Ритлите – скален феномен, пещерата Леденика, скалите до Лакатница и природния парк Врачански балкан.


Екопътека Хотница – непосредствено разположена до село Хотница, Хотнишката екопътека ще Ви отведе до извора на река Бохот и ще имате възможността да разгледате цялото и поречие. В началото на прехода ще се насладите на невероятните Хотнишки водопади, а по натам по верига от мостове и стълби ще продължите до края. На поляната до живописните водопади има уютно кътче за пикник и почивка, така че тук просто е кътче от рая на земята.
Екопътека Трън – тази екопътека има няколко маршрута различни по трудност и отвеждащи Ви или до село Банкя и открития му минерален басейн, или до Трън и красотите му. Всъщност пътеката свързва две по-малки в себе си и по протежението й може да се насладите на впечатляващите ждрела по поречията на реките Ябланица и Ерма. Да сте част от природата тук е мисията възможна, защото отвсякъде Ви заобикаля девствена и автентична природа. Освен споменатите дестинации, екопътеката би ви отвела и до Манастирището, село Ломница, Мечи дол или връх Китка.
На където и да поемете по екопътеките на България няма да сгрешите.

1 Коментар
  1. […] и стълби ще продължите до края, препоръчват от сайта lifetime.bg. На поляната до живописните водопади има уютно кътче […]

Сподели мнение

Register New Account
Reset Password

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com