4 въпроса, които не трябва да си задаваме, ако искаме да сме щастливи

0
1516

Ако не успявате да откриете щастието, може би си задавате погрешните въпроси и се тормозите излишно. За да сте по-уверени спрете да се питате:

Защо не ме харесват?

Много е лошо, когато се чувстваме несигурни в себе си. Не трябва да позволяваме вътрешната несигурност да ни тормози и да ни кара да си мислим, че някой друг е по-добър от нас. Повярвайте в това, което сте.

Какво ще си помислят другите?

Всъщност  останалите хора не мислят постоянно за нашите силни черти или недостатъци. Това, което ни тревожи, не е какво ще си помислят другите, а какво ние самите ще помислим за себе си. Живеем със заблудата, че хорското мнение е концентрирано в нас и в някаква степен се ласкаем, а всъщност си вредим.

Какво ми липсва?

Много често не оценяваме, къде сме, кой сме и какво имаме. Винаги има нещо, което ни липсва и по този начин пренебрегваме красивите аспекти на живота ни, които съществуват всеки ден.

Ако не съм достатъчно добър?

Ако мислим, че не сме достатъчно добри, наистина няма как да успеем и да станем по-добри. Най-лошият провал е да не опитаме, а страхът, че ще ни победят е гарантирано поражение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here