5 важни урока за любовта, с които да превърнете връзката си от добра в чудесна

0
1036

Въпреки че в началото на всяка връзка обичането е леко и неосъзнато като дишането, постепенно разбираме, че любовта е едно от най-трудните за овладяване изкуства, особено ако се стремим да изтрием срока й на годност и да й се наслаждаваме възможно най-дълго.

И тъй като по този път пътни знаци няма, а нито една връзка не започва с упътване за употреба, група американски психотерапевти решиха да съберат на едно място най-важните уроци за любовта, които е добре да усвоим, ако искаме да живеем щастливо и в хармония с човека до себе си.

Никога не приемайте любимия за даденост

Според терапевта Ирина Фирсщайн това е една от най-често допусканите грешки във връзките.

„Всеки човек има своя граница на търпение и е съвсем естествено в даден момент той да потърси това, което му липсва, другаде, ако нуждите му остават дълго време незадоволени“, обяснява Ирина Фирсщайн.

Спрете с обвиненията

„Забравете за реплики от рода на „Защо не направи това…“, „Защо направи това“, „Ти грешиш“…  Не концентрирайте вниманието си в недостатъците и в конфликтните точки. Възпитайте себе си така, че да виждате предимно хубавите неща. Поставете си за задача да откриете мястото, където вашите цели съвпадат с тези на партньора ви, и градете именно там“, съветва професорът по психология и психоанализа  Шон Хоурън.

Прекарвайте поне един ден в месеца разделени

„Давайте си почивка и прекарвайте поне един ден в месеца далеч един от друг. Това ще ви презареди и ще направи връзката ви още по-пламенна“, съветва психотерапевтът Ейми Баглан.

Показвайте благодарност и признателност всеки ден

Никога не забравяйте, че малките жестове са от огромно значение.

„Когато се чувстваме оценени, важни и специални, сме много по-щастливи във връзката си. Не пропускайте ежедневно да радвате партньора си с реплики като „Ехаа, колко добър си в това“ или „Толкова си секси“. Сами ще се убедите, че те наистина правят чудеса“, препоръчва проф. Тери Орбуч от университета в Оукланд. Той е автор на книгата „5 лесни стъпки, с които да превърнете брака си от добър в чудесен“.

Не се самонапускайте

Според специалиста по връзките и създател на Inner Bonding Маргарет Пол самонапускането е един от най-сериозните проблеми в интимните връзки.

„Човек може да напусне себе си по много начини – физически, духовно, емоционално, организационно. Не допускайте тази грешка. Организирайте времето си така, че да успявате да се погрижите за външния си вид, хобито, интересите си и в никакъв случай не превръщайте връзката си във фикс-идея“, е съветът на Маргарет Пол.

източник: Framar.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here