5 неща, които да не казвате след 40

0
973

Независимо дали мислите за професионално преориентиране, промяна във външния вид или пък във връзката, няма възрастова граница, която да ви попречи да разполагате с живота си.

Не се страхувайте от промените, защото всяка възраст е най-добрата възраст! А ето и кои са нещата, които да не казвате, ако вече сте духнали 40 свещички на тортата.

„Защо все на мен?“

Време е да сложите край на самосъжалението и вината. Цялото това поведение на жертва действа доста обезсърчаващо в дългосрочен план, дори и да не го осъзнавате сега. Приемете живота такъв, какъвто е, и се опитайте да го изпълните с радост и смисъл, колкото можете.

„Мъжът трябва да изкарва парите в семейството.“

Финансовата зрялост е важна част от израстването и превръщането ви в пълноценен възрастен човек. Трябва да се научите да носите отговорност за собствените си разходи и да разпределяте приходите според тях.

„Животът щеше да бъде по-лесен, ако бях по-млада.“

Изследвания от Университета в Сан Диего показват, че психичното здраве се подобрява с течение на времето. Докато дамите на 20 и 30 години са по-склонни към стрес и депресии, 40-те години гарантират по-философски поглед над нещата.

„Никой мъж няма да иска да излиза с 40-годишна жена.“

Любовта може да ни намери и окрили на всяка възраст. Забравете за цифрите и просто преследвайте това, което искате!

„Твърде съм стара, за да се променя.“

Човек се учи и променя през целия си земен път. И това е съвсем нормално, тъй като единствено промените са доказателството, че все още водим пълноценен живот. Както се казва – eдинственото сигурно нещо е промяната.

източник: iwoman.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here