6 древни средства за защита, които лекуват ума и тялото

0
873

За да имаме оптимално здраве, тялото и умът ни трябва да работят хармонично. Защастие има много начини, познати от древността, които помагат за балансиране на енергията.

Знаете ли, че много от болестите, са свързани с високото ниво на киселинност в организма ни. Киселинността причинява възпаления, които увеличават нивото на кортизона, а това води до редица заболявания. Нивото на pH в организма трябва да е в баланс, за да имате отлично здраве. За това може да си помогнете с няколко средства.

КАРДАМОН

Кафето понижава скалата на pH, особено, ако го пиете по много. ЗА да намалите вредния ефект от кафето, добавяйте в него половин чаена лъжичка кардамон. Паралелно с кафето пийте и вода – то дехидратира тялото изключително много. Така ще си помогнете да запазите нормалната киселинност и хидратация.

АЛКАЛНИ ПРОДУКТИ

Алкалната диета може да направи чудеса с тялото, ума и с душата ви! Сурови плодове, ядки, зеленчуци, семена са оптималният вариант за здравето. Ограничете максимално месото, рафинираната захар, млечните продукти и алкохола, за да намалите повишаването на нивото на pH и да намалите киселинността си. Така ще предпазите организма си отредица болести, особено в преходните сезони.

ЖАБУРЕНЕ С МАСЛО

Тази практика е позната в Аюрведа от 3000 години. Трябва да вземете една супена лъжица кокосово, сусамено или слънчогледово масло и да го държите в устата си в продължение на 20 минути. След това го изплюйте. Ензимите на маслото ще помогнат на организма да изхвърли токсините и да намали възпалението. Зъбите ви ще станат по-бели, а венците по-здрави. Освен това очите ви ще станат по-ясни, а енергията ви ще се увеличи неимоверно.

КУРКУМА

В древните култури куркумата се използвала за лечение на различни болести, включително артрит, киселини, коремни болки, диария, газове, подуване на корема, главоболие, бронхит, депресия, рак, болестта на Алцхаймер… Тази мощна подправка трябва да стане част от ежедневието ви. Можете да я добавяте в храната, в печивата и дори в чая преди лягане. Една чаена лъжичка на ден е достатъчна.

ПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ

Негативните мисли са основен враг на здравето. На практика всички болести започват от мисленето, затова трябва да се тренирате и да се учите да мислите позитивно. Може да не се получи веднага, но не се отказвайте – просто поемете въздух и продължавайте.

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Етеричните масла притежават различни лечебни свойства. Лавандуловото например помага в преодоляването на стреса и тревогата, ментата освежава, а лайката успокоява. Можете да намерите етерично масло за вашия случай и да го използвате по предназначение.

източник: magiangelova.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here