6 мантри, които ще отключат пътя Ви към щастието

0
905

Затрупани от работа, в ежедневието си често забравяме кое е наистина важното. За да си го припомняме, за да имаме позитивна нагласа, за да сме по-ефективни и по-щастливи, пробвайте всеки ден да си повтаряте тези мантри, пише expert.bg

1. „Не мога да направя всичко днес, но ще направя поне една малка стъпка.“ Имате планове. Имате мечти. Имате цели. Пълни глупости – нямате нищо, докато в действителност не започнете да правите нещо по въпроса. Изберете само една своя цел и направете първата стъпка към осъществяването ѝ.

2. „Няма да се интересувам от мнението на другите.“ Не е лошо да взимате оценките на другите под внимание, но не и когато стоят на пътя ви към живота, който искате да водите.

3. „Ще ви покажа.“ Много хора се мотивират, след като някой друг им е казал, че не могат да направят нещо или дори ги е обидил. Ако сте от тях, канализирайте негативната емоция в труд и постоянство.

4. „Е, това не беше толкова страшно.“ Най-големият ни страх е от неизвестното. Но то не винаги е лошо. Старайте се всеки ден да се предизвиквате, да излизате по малко от зоната си на комфорт. Така ще ставате по-уверени в себе си.

5. „Не е перфектно, но няма значение.“ Болният перфекционизъм може само да ви навреди. Просто давайте най-доброто от себе си, за да сте чисти пред съвестта си.

6. „Винаги мога повече.“ Може би конкурентът ви е с по-голям опит, повече връзки, повече средства. Това не означава, че вие не можете да работите по-здраво, да положите два пъти повече усилия и пак да го изпреварите. Не ограничавайте сами собствените си възможности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here