6 причини да сключите брак

3
1468

Човек и прекрасно да живее сключва брак, се казва в една от най-популярните шеги у нас. Простата истина е, че в зависимост от разбиранията за живота, всяка личност сама прави избора дали да мине под венчило или не.

Най-вероятно познавате не един или двама души, които са взели това съдбоносно решение, независимо факта, че любовта им далеч не е перфектна. Сега сме решени да обсъдим онези причини, които могат да Ви накарат да предприемете така важната стъпка.

1.Не за друго а защото сте дълги години заедно.
Посветили сте толкова много време и енергия на един човек, че не бихте желали да започвате да изграждате нещо с някой друг. Това изглежда е най-логичното продължение на отношенията, на която сте посветили усилия, взаимни компромиси и вече чувствате този човек като част от Вашето семейството.

2.Не е тайна, че почти всяко момиче си мечтае да бъде булка.
Още от ранна детска възраст в съзнанието на момичетата е заложено да си представят да се видят в заветната бяла рокля, застанали ръка за ръка с избранника си пред олтара.

3.Една от причините е, че не искате да живеете без този човек и той наистина го заслужава. Ако разполагате с човек до себе си и той е решен на тази стъпка, а вие не напълно, е време да се позамислите.Възможно е да направите компромис и да направите решаващата крачка ако той го изисква от вас, защото го обичате и защото го заслужава.

4.Защото не бихте желали детето Ви да се чувства неудобно
Ако ви предстои да имате дете и не искате то да изпитва срам от факта, че родителите му нямат сключен граждански брак, е твърде вероятно да пожелаете да минете под олтара.

5.Защото семйството или обществото го очаква от вас
Много е вероятно да усещате натиск от хора, обстоятелства или от обществото като цяло.

Ако сте прехвърлили 30-те и Ви е омръзнало да Ви питат дали сте омъжена, е добра причина да го направите при първа възможност.

6.Не на последно мято, няма да Ви се наложи да отговаряте на въпроса: Като толкова много ме обичаш, защо не искаш да се омъжиш за мен?

3 COMMENTS

  1. По-глупави причини за брак не можахте ли да измислите? В кой век живеете, че се съобразявате с обществото, възрастта и др. напълно неоснователни причини да се обвържете завинаги с някого? Нищо чудно, че толкова много бракове се огъват пред първото изпитание, ако са основани на повърхностни причини като изброените в статията. За мен единствената основателна причина за брак е „защото го искам и знам, че това е правилно решение“.

  2. В нашето общество тези с брак са в по – трудно положение за напредък към някакви дребни и нископлатени позициики, защото тези от които зависи дали ще ги заемат очакват работата да им е преди всичко друго в живота и човека да няма никакви други интереси освен да им работи и да им изкарва пари. И затова младите не се регистрират официално за да изглеждат отдадени само на изкарването на пари за чорбаджиите, и от там и всички последици за обществото като намаляването на населението. Но ще дойдат нови хора бежанци. Те ще им работят, те ще са им клиенти, на тях ще им плащат данъци и те ще им измислят нови правила по които да развиват дейностите си. Всичко ще стане още по – хубаво от сега.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here