7 качества на положителните хора

0
1199

Обичаме да четем мотивиращи книги за себеопознаване и самоусъвършенстване. Често в повечето от тях се казват едни и същи неща, но по различен начин. Затова решихме да съберем на едно място 7 черти, които притежават всички оптимисти, които успяват да намерят положителното във всеки и всичко. Ако и вие искате да бъдете като тях, трябва…

1. Те виждат „чашата наполовина пълна“, а в същото време успяват да бъдат практични и здраво стъпили на земята. Имат способността да откриват хубавото във всяка ситуация.

2. Те знаят, че щастието е избор и съзнателно и методично създават своето, докато други чакат то само да ги намери.

3. Те са амбициозни. Не вярват или не чакат съдбата, шансът или късметът да определи или оформи тяхното бъдеще. Те поемат контрол над живота си вместо да го прекарват на автопилот.

4. Имат яснота за това какво искат и какво не искат за живота си.

5. Те рядко се оплакват, защото знаят, че това е просто загуба на енергия.

6. Не отлагат и не прекарват живота си, чакайки да стане „правилното време“. Те са заети, продуктивни, активни и гонят целите си.

7. Съчувстват на другите – …и  те си имат проблеми, притесняват се, но умеят да са съпричастни към терзанията на другите. Тази тяхна черта е безценна, но трябва да  внимават хората да не злоупотребяват с тях. Този, който дава трябва да има мярка, защото другите, които взимат – нямат.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here