8 женски тайни, с които да промените тялото си до неузнаваемост

0
1445

90 % от жените не харесват външността си, сочат проучвания

Приблизително 90% от жените не са доволни от начина, по който изглеждат, според американски проучвания. Ако подобни изследвания се проведат и у нас, картинката едва ли ще е по-различна.

Всяка жена иска да изглежда по-хубава, отколкото е: да е с по-стегнат бюст, да има по-слаби крака… Почти нямам приятелка, която да не се оплаква от тялото си, но и не познавам някоя, която да прави нещо по въпроса. Повечето се задоволяват с мисълта, че никой не е перфектен.

Това обаче е неправилен подход, който може само да ви подтисне. Не е ОК да се примирявате с подобни мисли, напротив – всяка от нас трябва да се стреми да изглежда максимално добре, независимо от възрастта.

И тъй като това може да се постигне най-лесно чрез спорт и правилно хранене – ето няколко съвета от фитнес инструктурката Холи Перкинс, които могат да са ви от полза, когато решите да вземете нещата в свои ръце:

1. Масивна атака
За да преодолеете желанието на тялото си да не се променя, обучете мозъка да започне да предприема постоянни, ясни и окончателни стъпки към спазване на хранителна диета.

2. Последователни действия
Ако искате да убедите тялото си, че имате сериозни намерения за промяна, бъдете последователни. Все едно, че сте положили много усилия, за да влезете във форма, но след кратка ваканция се чувствате така, сякаш сте по-зле от преди да започнете. И не само се чувствате, но и наистина изглеждате по-зле от преди.

Броят на дните, в които спортувате и интензитета на тренировките е хубаво да бъдат балансирани – да си давате достатъчно почивка за възстановяване, но тя да не бъде прекалено дълга.

 

3. 10 дни, за да усетите разликата
Каквото и да предприемете – диета или спорт, са необходими 10 дни, за да усетите разликата.
Организмът едновременно се съпротивлява, но и се адаптира много добре към промените. Ако тялото получава един и същ стимул отново и отново, то, най-накрая, ще се съюзи с вашия план за промяна.

4. 80% здравословно хранене и 20% упражнения
Това е вълшебната формула за постигане на видима промяна. Научите се да комбинирате хранителните съставки така, че да сте в състояние да регулирате теглото си. Всичко се свежда до количеството протеини, мазнини и въглехидрати, които поемате.

5. Бързайте бавно
Колкото по-бавно започнете, толкова по-бързи резултати ще постигнете.

Егото е много силна и важна човешка черта. Неговата работа е да ви убеждава в това, че сте невероятни и в страхотна форма. Но е хубаво да не му се доверявате прекалено – бъдете реалистки пред огледалото. Ако успокоите мисленето си и се натоварвате равномерно във фитнеса, напредъкът ви ще бъде много по-бърз, отколкото ако се хвърляте в силно натоварващи упражнения и драстични диети, съветва Перкинс.

6. Промяната е неудобна
В процеса на трансформация е важно да се научите да приемате промените и да свикнете с факта, че няма да ви е особено приятно.
Ако някое упражнение е прекалено трудно, може и да изпитвате огромно желание да захвърлите всичко и да се приберете у дома, но по-добре да не го правите. Защото, за да се промените към по-добро, е нужно да промените настоящия стил на живот. Дори и да се провалите веднъж-два пъти, не е проблем. Един ден вашите усилия ще бъдат възнаградени.

7. Възрастта няма значение
Ако не спортувате и не се храните правилно, независимо дали сте на 30 или на 50 години, тялото ви няма да се чувства добре, нито да изглежда добре. „Не позволявайте схващането, че възрастта оказва влияние, да ви попречи на желанието да влезете във форма“, казва Перкинс.

8. Големите врагове са захарта и алкохолът
Те сериозно ще забавят прогреса в усилията ви да изглеждате добре. Дори и малки количества от тези удоволствия могат да накарат тялото ви да се изключи от режима на бързо горене на мазнини.

Източник: missis.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here