8 неща в дома ни, които трябва да почистваме всеки ден

0
860

Всички обичаме у дома да бъде чисто и подредено и си имаме установени навици в почистването, но истината е, че има места и предмети, на които трябва да обръщаме малко повече внимание ежедневно.

Днес ще ви покажем кои са онези места в дома ни, за които трябва да се грижите по-усърдно и да не пропускате да почиствате почти всеки ден.

Кухненската кърпа

Малките кърпи в кухнята и банята се цапат много по-бързо, защото се използват по много пъти на един. Ето защо трябва да ги подменяте през 1-2 дни.

Ключове

Доказано е, че те съдържат огромен брой микроби и е добре да ги почистване с антибактериален препарат поне веднъж седмично.

Фугите в банята

Не казваме, че трябва да търкате фугите в банята всеки ден, но е добре да ги изплаквате старателно с вода след всяко къпане, за да предотвратите натрупвания.

Кухненска гъба

Може да се окаже, че тя е най-мръсното нещо в една кухня и е добре да се подменя всяка седмица.

Мивки

Може би мислете, че след като измиете ръцете си и съдовете, мивката също ще се изчисти, но това не е така. Тя задържа много бактерии и трябва да се мие със специални препарати.

Мръсни съдове, накиснати във вода

Най-добре е винаги да миете съдовете си веднага след като приключите с храненето. Лош навик е да ги оставяте за следващия ден, защото миенето им става по-трудно и се натрупват повече бактерии.

Дъска за рязане

Ако използвате дървена дъска, киснете я в разтвор от равни части оцет и вода след всяко ползване, за да я изчистите както трябва. Този трик изкарва всички бактерии извън дървения материал.

Четки за грим

Много важно е да почиствате четките си за грим редовно, за да се радвате на чиста кожа без пъпки. В четките и гъбите за грим се натрупват много бактерии, които след това попадат върху кожата на лицето ни.

източник: edna.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here