8 неща, които се случват, когато повярвате в себе си

0
1149

Започнете ли веднъж да вярвате в себе си, положителните резултати не закъсняват. Задейства се ефектът на доминото. Това се случва независимо дали се опитвате да отслабнете, да започнете бизнес или просто да сте по-щастливи в живота.

Ето осем неща, които се случват, когато започнете да вярвате в себе си:

1. По-малко съдите другите

Присъдите и негативната енергия отразяват човека, който ги дава, а не този, който ги получава. Хората, които прекарват много време в съдене на другите, обикновено работят твърде малко върху себе си. Когато вложите енергията си в своя собствен живот и избори, спирате да се фокусирате върху всички останали. Пътят към истинската вяра в себе си е постлан с познание и приемане на себе си (заедно с недостатъците). Това пътешествие ви прави по-състрадателни и по-наясно с факта, че другите също може да изминават път, който не виждате.

2. Можете да правите повече неща

Най-голямото извинение на хората за това, че не правят нещата, които искат (или от които имат нужда), е „нямам достатъчно време“.

И въпреки това всяко човешко същество на планетата има едно и също количество часове в рамките на деня. Времето е константа, а не променлива. За щастие, макар и времето да не може да се промени, вие можете. Липсата на самоувереност се проявява като страх и перфекционизъм. Въпреки това можете да започнете да изграждате самоувереността си във всеки един момент. Вярата в себе си не изисква големи инвестиции и е много освобождаваща – както умствено, така и физически. Както казваше Хенри Форд, „Дали си мислиш, че можеш, или си мислиш, че не можеш… и в двата случая си прав.

3. Вдъхновявате другите да вярват във вас

Истински уверените хора са вдъхновяващи. Когато наистина вярваш в себе си, силата да влияеш е в твои ръце. Другите ще искат да те подпомогнат в усилията ти. Това е особено важно, ако сте решили да започнете бизнес, или започвате каквото и да било начинание, което изисква подкрепа.

4. Приемате критиката по-обективно

Никой не обича да му казват, че не се справя добре с нещо. Най-успешните хора са онези, които могат да се възползват от обратната връзка, да отсеят валидното в нея и да направят нужните корекции. Вярата в себе си дава по-солидна емоционална основа. Тя ви позволява да подходите рационално и към информацията, и към нейния източник. Няма да бъдете наранени толкова лесно, защото ще имате възможност да изолирате негативните намерения. Ако в това, което ви казват, има истина, ще бъдете достатъчно уверени, за да я приемете с благодарност и да я вкарате в действие, което ще ви бъде от полза.

5. Превръщате постоянството в сила

Всеки минава през трудни периоди. Но докато падането е нещо универсално, способността да се изправиш и да продължиш е индивидуална. Да вярваш в себе си не значи да си съвършен и всемогъщ. Значи да вярваш в способността си да се справиш с проблемите и да продължиш напред. Уверените хора очакват неравности по пътя. Те знаят, че тези препъни-камъни или ще ги научат на нещо, ще ги направят по-силни, или ще ги изстрелят на неочаквано място. Вярвайте в себе си и продължавайте напред

6. Привличате чудеса

Вярата в себе си е извор на положителна енергия. Когато започнете да вярвате в себе си, ще видите, че много неща се случват така, както искате. Това не е въпрос на сляпа вяра или късмет, а начинът, по който естествено се случват нещата. Това е съзнанието, че правите каквото трябва, за да създадете възможно най-добрия резултат.

7. Ставате по-дисциплинирани

Дълбоката вътрешна вяра в себе си непременно води до създаването на по-добри навици във всекидневието. Не искате да разочаровате себе си. Да се приемаш и да вярваш в себе си – това дава голяма сила. С голямата сила идва и по-голяма отговорност. Вече не можете да вините другите, нито да чакате външни сили да направят нещата вместо вас. Хората, които имат дълбока вътрешна вяра в себе си, обикновено успяват да развият добри външни стратегии.

8. Вашият потенциал за успех нараства експоненциално

Да достигнеш до истинската вътрешна самоувереност е като да откриеш океан. Когато за първи път опиташ водата, може да се почувстваш некомфортно. След първия успех обаче първоначалното колебание се стопява и вълнението започва да ви завладява. В крайна сметка се превръщате в кораб с неограничен потенциал, нетърпелив да види какво следва. Пътешествието на всеки може да е различно, но излезете ли веднъж в открито море, възможностите са безкрайни.

източник: obekti.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here