8 хитрини, за да се събуждаме по-щастливи

0
853

Ранното ставане, със сигурност не е любимо на много хора. Всички сме наясно колко са трдуни сутрешните приготовления за работа, когато си полузаспал.
Предлагаме Ви няколко хитринки, които ще освежат сутрините Ви и ще помогнат да отивате много по-свежи на работа.

1. Веднага след ставане пийте вода. Организмът се дехидратира бързо, а след 8-часов сън тялото Ви се нуждае от течности. Затова превърнете пиенето на вода сутрин в навик. Най-добре пийте топла вода, а за засилване на имунната система – добавете лимон.

2. Не сменяйте часа си на ставане. Ако ставате по едно и също време всеки ден, това ще настрои организма Ви и ще се чувствате много по-свежи и отпочинали, а с течение на времето ще се будите и без аларма.


3. Предвидете си 5-10 минути за упражнения след ставанe. Така ще раздвижите не само тялото, но и ума си. Тренировката ще Ви зареди с малко повече енергия.

4. Сутрин е добре да избягвате електрониката. Не си отделяйте време за изпращане на мейли или да проверите социалните мрежи. Това само ще стресира мозъка Ви.

5. Закусвайте здравословно. Избягвайте мазните храни и закуски и по-скоро наблегнете на богати на фибри храни – плодове, пълнозърнест хляб и яйца.

6. Направете нещо, което обичате, за да привлечете добро настроение. Вземете си кафе от любимото място или се обадете на любим човек.

7. Подредете си задачите, за да останете съсредоточени през целия ден.

8. Едва ли има някой, който не слуша музика докато отива на работа, но е важно каква музика ще изберете. Ако изберете по-енергична музика, то със сигурност ще сте такива през целия ден. Затова по-добре не залагайте на балади сутрин.

автор: Милена Иванова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here