Ако не можеш да говориш с него за тези 5 неща, връзката ви няма бъдеще

0
23620

Здравословната връзка не може да съществува без добра комуникация. Но много двойки не знаят това и изграждат връзката си без да са обсъдили важните въпроси навреме.

Бруталната истина е, че ако има теми, за които не можеш да говориш с половинката си, значи връзката ви не е толкова сериозна, колкото си мислиш. Ето 5 от тези теми.

Миналото

Запомнете едно – не сте длъжни да казвате всички детайли от предишните си връзки или други неща от миналото си. Дори сега да си част от двойка, все още имаш право да запазиш някои неща за себе си, особено в началото. След време, сам ще поискаш да разкажеш на партньора си.

Трябва да можеш да говориш за събитията, които са те довели до сегашния момент, за случките и хората, които са те направили това, което си днес. Или може би за някои неща от миналото, които все още те притесняват.

Общото ви бъдеще

Истината е, че да живееш за момента е най-хубавото нещо, което можеш да направиш за себе си. 

Но щом си в сериозна връзка, трябва също така да се замислиш за бъдещето. Независимо колко добре върви всичко сега, ако ти и половинката ти имате различни цели и планове за бъдещето, връзката ви е обречена.

Напълно нормално е да не искате съвсем еднакви неща, но поне да се доближават. Ще бъде невъзможно да живееш щастливо, ако мечтаеш за голямо семейство, а партньора ти не иска деца.

Затова е важно да говорите за тези неща навреме, преди да е станало късно.

Финансите ви

В началото на връзката финансите ти са само твоя работа.

Може би ти и партньора ти си делите разходите по равно или пък не се притеснявате кой е похарчил повече. Парите не са главната ви грижа в началото. Но щом връзката се развие и особено ако решите да заживеете заедно, финансите ви стават общи. Важно е да можете да обсъждате разходите си без проблем.

Най-дивите ви секс фантазии

Много експерти твърдят, че няма такова нещо като да си лош или добър в леглото. А има само хора, които си пасват и такива, които не. Най-доброто за здравословен сексуален живот е комуникацията. Ти и половинката ти трябва да се чувствате напълно удобно да споделяте един с друг, най-дивите си фантазии. Няма място за срам.

Нещата, които не харесвате един в друг

Без значение колко сте влюбени в партньора си, винаги има неща у него, които ви дразнят понякога, и които искате да промените. Както и обратното. Обичате се, но това не значи, че харесвате абсолютно всяко нещо у другия. Трябва да можете да говорите за тези неща открито, без да се стига до кавга.

Вие сте двама възрастни, които трябва да знаят как да седнат и да говорят за всички неща, които ги притесняват.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here