Ако партньорът ти прави тези 9 неща по време на спор, значи си в токсична връзка

381
Pixabay images

Измисля хиляди извинения, за да оправдае поведението си
Отказва да се извини и да признае, че е сгрешил. Вместо отказва да приеме, че чувствата ти са истински. Спори и се опитва да те убеди, че не трябва да ги изпитваш понеже не е направил нищо лошо.

Крещи и те обижда
Казва най-болезнените неща, които може да измисли, само за да спечели спора. Мисли само за това, как да те нарани. Но човекът, който те обича никога няма да иска да те нарани, дори когато е ядосан.

Опитва се да извърти ситуацията така, че ти да излезеш виновна
Прави така, че да изглежда сякаш ти си го подтикнала да направи онези ужасни неща. Все едно всички негови грешки са по твоя вина. Той трябва да бъде ядосания, а не ти.

Подвежда те
Казва ти, че не си спомняш правилно ситуацията. Настоява, че определени разговори не са се състояли. Изрича лъжа след лъжа, докато ти самата не започнеш да се питаш дали не си луда, и дали наистина имаш право да си ядосана.

Излиза ядосан от вкъщи и не си вдига телефона
Не ти казва къде отива или кога ще се върне. Напълно нормално е да му трябва малко време да се успокои, но да изчезне с часове и да не отговори на нито едно от твоите съобщения, не е.

Бяга право при бившата, за да се оплаче
Държи бившата наблизо като резервен вариант, ако случайно спорът ви доведе до раздяла. Влага усилията си в това да ти намери заместничка, вместо да ги вложи в оправяне на връзката.

Пише глупости за теб в социалните мрежи, вместо да ти ги каже в очите
Пуска малки коментари тук и там. Изкарва кирливите ти ризи пред всички, вместо да се справите със ситуацията тихо и зад затворени врати.

Справя се с емоциите като пие и се дрогира
Секундата, в която се появи дори и малко напрежение между вас, той се напива. Разчита, че алкохола и хапчетата, ще притъпят болката. Използва нездравословни начини да игнорира емоциите си, вместо да седне и да ги излее.

Губи контрол и те кара да се страхуваш от него
Хвърля телефона ти през стаята, удря с юмруци стената, чупи чинии, грабва те силно за ръката, заплашва те. Използва насилие, защото не знае по какъв друг начин да изрази емоциите си.

Ако разпознаеш този тип държание в своята половинка, бягай надалеч, защото такава връзка няма да ти донесе нищо друго, освен само болка и разочарование.