Благодаря ти, че не ме обичаш

0
2909

Понякога се чудя какъв щеше да е живота ми, ако бях останала и продължила да се боря за любовта ти, което беше загубена кауза. Щях ли още да боря или щях да съм се усетила?

Щях ли да съм забременяла досега? Щях ли да искам да се запозная със другата част от семейството ти? Щеше ли сестра ти да ме харесва вече? Щеше ли ти?

Разчиствах място на телефона си и попаднах на гласови съобщения от отчаяните времена, в които се опитвах да намеря любовта ти. Бях толкова объркана, въпреки че ти ми даваше директен отговор.

Но аз не исках да го приема; аз знаех, че заслужавам време и място в живота ти, насилвайки любовта си над теб с готвене, внимание и чувственост.

Съмнявах се защо имаш нужда от други момичета, признах несигурностите си, и дори обърнах нещата като ти напомних, че ти се интересуваше от мен преди да знаех кой си. Но винаги правех опити, да видиш и оцениш коя съм.

Разбирам сега в ретроспекция, че беше повече контрол и дребнавост, като тази напред-назад, които вижда по реалити телевизията и между гаджета в инстаграм. Не беше здравословно.

И не бях способна да видя ясно или перспективно, докато не открих някой, който реално ме обичаше такава каквато съм. И някак, всичко се обърна и не мислех, че го заслужавам или, че няма да мога да бъда влюбена както винаги съм искала.

Сега се опитвам да вярвам на сладките думи от устните на любовта ми и да вярвам, че съм направила достатъчно, за да приема щастието и половинката, която иска най-доброто за мен.

Работих много, за да премина през миналото си и старите си навици, които може да са окей в някакви ситуации, но в нищо сериозно.

Мисля си за тази година и половина от живота си и се смея. Мислех, че никога няма да го преживея, но успях да изляза от тунела много по-добра. Придобих разбиране за дълбините на любовта и това да си във връзка, странно, докато бях сама. Трябваше да се преместя на другия край на страната, за да намеря правилния човек.

Толкова съм щастлива за преживяването си с теб. Научих,че никога не бих го приела или изживяла отново. Накара ме да порасна и да искам повече за себе си и да настоявам за „всичко или нищо“, когато става въпрос за връзки. Любовта ти, или липсата й, ме подтикна към следващата стъпка в живота ми, да се преместя в друг град.

И за това, ти благодаря.

Моята съдба ти благодари.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here