Вината не е твоя

0
1561

Вината не е твоя, че са те наранили, когато си била млада.
Вината не е твоя, че не са ти казвали колко си ценна и специална.
Вината не е твоя, че не са изслушвали мнението ти и че си не си била достатъчно силна, за да кажеш „не“.

Вината не е твоя, че не си знаела как да защитиш сърцето си и да не бъдеш наранявана от околните.
Вината не е твоя, че близките около теб не са се интересували достатъчно, че да те научат как да се предпазваш сама.

Израснала си без явни граници и не си знаела разликата между любов и тормоз. Позволявала си на другите да те нараняват, когато единственото, което си искала, е било малко любов.

Вината не е твоя.
Позволи си да се ядосваш. За това, че никога не са ти казали колко много значиш. За това, че не си се защитила, защото никой не ти е показал как. За това, че си допуснала грешните хора близо до себе си, защото не си знаела как да поставиш граници.

За това, че не са ти казали колко си важна.
Остави гнева да те завладее. Позволи си да плачеш от ярост и тъга за всичко, което си загубила. За всички, които са се възползвали от теб. За нещата, които никога няма да получиш обратно.

Използвай този гняв, за да се научиш и да се бориш за себе си. За да поемеш отново контрол върху себе си и върху сърцето си. Позволи на гнева да се превърне в огън, който гори в душата ти и прочиства мръсотията, която другите са оставили по сърцето ти.

Позволи на пламъците да те обземат и да разкрият истинската ти красота.
Ти си страхотна. Създадена си от същите сили и ръце, които са създали Вселените, звездите, океаните, бурите, вятъра. Дошла си на тази земя с причина и цел, а не случайно. Цялата Вселена слуша как дишаш и как бие сърцето ти. Създадена си, за да си тук.

Тук си желана.
Заслужаваш любов, която изпълва сърцето и душата ти. Любов, която вижда колко струваш и помага на сърцето ти да се излекува. Любов, която е истинска, лоялна и силна. Любов, която те притиска плътно до себе си и се влива в теб, когато ти е трудно.

Заслужаваш някого, който ще вижда в теб слънцето, луната и звездите. Някой, който ще те цени и никога няма да те нарани, независимо какво се случва.
Постави границите си. В момента, в който го направиш, никой никога повече няма да успее да вземе от теб без позволението ти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here