Всяко ново утро е лъч светлина, всеки нов ден е Надежда

1219

Началото на всеки ден е повод да бъдем щастливи! Как да направим събуждането прекрасно, а новият ден да бъде най-щастливият в живота ни?

Много хора просто мразят да стават рано и винаги се събуждат с лошо настроение. Може би просто не знаят за тези прекрасни 9 начина да се събудите щастливи и да се подготвите за новия ден:

1. Разтягане в леглото

Отваряйки очи, като все още не ставате от леглото, протегнете се добре. Разтегнете ръцете и краката, протегнете гърба си, усучете врата си. Тези движения ще помогнат да събудите по-добре, неутрализирайки стреса и осигурявайки щастлив старт на деня.

2. Хубава музика

Ако сте свикнали да включвате телевизора сутрин и да слушате новините, които разказват за бедствия, злополуки, болести и политика, разваляте утрото със собствените си ръце. По-добре включете хубава музика или прочетете няколко страници на книга, която ви мотивира. Или може би е по-добре да отидете на балкона и да послушате звуците на природата – нещо прекрасно!

3. Направете си план от предната вечер

Веднага след събуждането е много трудно да се ориентирате какво трябва да се направи днес, къде да отидете и какво да облечете. Опитайте се да помислите над всички тези неща, преди да си легнете, а на сутринта вече ще имате готов план за действие.

4. Правилна атмосфера

Проучванията показват, че добре оборудвана стая прави човек по-щастлив. Затова препоръчваме да обърнете внимание на интериора на вашата спалня. Поставете нещо скъпо за вас на нощното си шкафче, което ще ви развесели сутринта. Това може да бъде например снимка на дете ви, родителите ви или любимия човек.

5. Вземете си сутрешен душ

Не всеки има достатъчно време и мотивация за сутрешни упражнения, но всеки може да прекара 5 минути под душ. Изберете ароматен душ гел с ободряващи нотки. Използвайте го само сутрин, за да свържете миризмата му с щастлив старт на деня.

6. Създайте своя сутрешен ритуал

Това може да бъде чаша кафе в тишина или гледане на предварително съставен график. Подарете си 10-15 минути, през които няма да мислите за належащи проблеми, а напълно ще се вслушате във вътрешния си свят. Нека това бъде време само за вас!

7. Пуснете свеж въздух и слънчева светлина в стаята.

Този ритуал ще ви помогне да се събудите и да се заредите със силата на природата. Не се страхувайте да отваряте прозорците дори през зимата. Прохладният въздух работи по-добре от всяко кафе!

8. Изпийте чаша вода и си направете закуска

Чаша студена вода на празен стомах е полезна за метаболизма ви, а питателната закуска ще ви даде сила и енергия за следващите няколко часа. Не пренебрегвайте тези навици, те трябва да са основният ви сутрешен ритуал!

9. Не отлагайте домакинските работи за сутринта

И последният съвет. Сутринта, която започва с почистване на къщата, миене на чинии или подреждане на дрехи, няма как да е много приятна. По-добре е да се справите с всички тези неща вечерта. Научете се да се борите с навика да отлагате всичко „за по-късно“.