Възрастта е само цифра: 99-годишна учителка по йога дава мъдри съвети

692

В мрежата беше публикувано необичайно видео. На него най-възрастната учителка по йога разказа своята история и споделя тайната как да живеем щастлив живот и да не съжаляваме за нищо.

В Instagram беше публикувано видео на тази прекрасна и мъдра жена. В коментар към него е написано: „Тази ​​99-годишна инструкторка по йога казва, че възрастта е просто цифра и нищо повече“. Във видеото Тао Поршон-Линч – това е името на най-стария учител по йога – говори за случилото се в живота й и как е успяла да се справи с всичко. Вижте нейните съвети за щастлив живот:

Усмихнете се на света

„Аз съм на 99 години. Аз съм най-старият учител по йога. Бях на 19 години, когато започнах да преподавам йога“, започва Тао Поршон-Линч. И продължава историята си: „Преди около 25 години получих сериозни щети по време на падане. Лекарите ми казаха: Не можеш да продължаваш да правиш това, което правиш цял живот.“ А аз отговорих: „Не вярвам в това! Може би заменена тазобедрената става и не е толкова добра, колкото моята, но няма да се отказвам. “

„Скоро ще навърша 100 години, а на 100 също ще уча и преподавам йога“, продължава Тао Поршон-Линч. И тя дава своя съвет на онези, които са готови да го чуят: „Никога не се отказвай, ако вярваш в нещо! Вярата помага на хората в живота. Просто знай, че няма нищо невъзможно. Усмихни се на света и светът ще ти се усмихне.“
Тао Поршон-Линч е най-старият световен учител по йога. Това е записано в Книгата на рекордите на Гинес. Сега Дао живее в Ню Йорк и провежда часове пет пъти седмично.

Не се отказвайте от мечтите си!

Жената израства в Индия в семейството на чичо си. Именно той вкара момичето в света на йога и тази практика става постоянен спътник в живота на Тао. В края на 30-те години на миналия век младата Тао заминава за Лондон, където се изявява в кабаре. Нейната мечта тогава е да завладее Холивуд. Пътуването й било успешно и една от най-големите фирми производители Metro-Goldwin-Mayer подписа договор с нея. Тао участва във филми като „Плаващ театър“ и „Последният път, когато видях Париж.“ Тя съветва всички да преследват мечтите си докрай!

В края на 70-те Тао Поршон-Линч основава асоциацията на йога инструкторите, а три години по-късно – Института по йога. Йога е нейното призвание, нейното хоби и начин на живот. Но през 2005 г. Тао се запалва по бални танци и дори печели състезанието с партньор, който е със 70 години по-млад от нея.