Готови ли се за ново начало? Ето как да го започнете

2941

В живота ни все някога идва момент, в който ни се иска да започнем всичко отначало. Свежият старт винаги е добра идея, но обикновено е доста трудно да се докоснем до него. Ето как да се откажете от миналото и да посрещнете по-хубавото бъдеще:

1.Оставете всичко излишно, което ви тежи и ви дърпа назад – било то и привързаността към някого. Независимо дали става дума за човек или място, ако то не ви позволява да достигнете щастието и мечтите си, по-добре го оставете.

2.Оставете чувството за вина – то често се оказва причина да не можем да продължим напред. С него или без, нищо няма да промените. Съществуването му само ще ви кара да страдате. Отделен въпрос е, че в повечето случаи напълно неоснователно се чувстваме виновни за нещо.

3.Оставете лошите мисли – отворете сърцето си за хубавите! Песимизмът не води до нищо добро. Мислете си за положителни неща, за да предизвикате такива в живота си. Вярвайте в съдбата, в добрата карма и в късмета си.

4.Оставете самокритиката – проумейте, че никой не е перфектен, вие също. Щадете се повече, осланяйки се по-често на поощряване, отколкото на критикуване.

5.Оставете предразсъдъците – те пречат на общуването, на създаването на приятелски кръгове, като цяло на сближаването с хората. Вие сте уникални, като всеки друг човек. Заложете на опознаването на нови светове и хора, и чак тогава съдете спрямо тях.

6.Оставете задълженията, които сте си създали сами – ако правите нещо по задължение, а всъщност не трябва и не е ваша отговорност, спрете веднага. Това е една допълнителна тежест, която по някаква причина сте си създали сами. Знайте, че не сте длъжни на никого и за нищо!

7.Оставете чуждото мнение – разберете, че се нуждаете единствено от собственото си одобрение. Мнението на хората не трябва да ви касае, това е вашият живот и може да правите каквото искате с него.

8.Оставете ограниченото мислене – отворете се за света! Спрете да си поставяте граници сами. Правете онова, което ви кара да се чувствате щастливи.

9.Оставете спомените, които навяват тъга – те са просто спомени. Фокусирайте се в бъдещето и в новите преживявания с хората, които обичате. Нека отсега нататък създаваните спомени бъдат само хубави!

10.Оставете социалния статус – това е било присъщо за едно друго време. Спрете да се съобразявате с позицията си в обществото, независимо дали имате или не такава. Проявявайте истинската си същност пред другите, не се крийте зад социална маска. Само така ще бъдете себе си.