Двата въпроса, които промениха живота ми

0
2681

Сърцето ми препускаше, докато гледах жена си в очите. Бях готов да ѝ кажа, че искам да напусна работата си. Още по-зле – нямах никакъв план за бъдещето си, а имахме пари колко да оцелеем само за следващите два месеца.

Постоянно отлагах разговора, защото ме беше страх от отговора ѝ. Доста глупаво звучи, а? Никой нормален човек не изоставя хубава заплата с доста облаги, когато жена му и детето му зависят от него. Особено ако няма идея какво ще прави занапред с бъдещето си.

Аз, обаче, се чувствах добре. Чувствах се, че най-накрая от толкова години насам съзнанието ми се просветляваше.
Всеки ден си задавах един и същи въпрос, който ме накара да действам

Как исках да изглежда живота ми?

Изглежда просто. Чувствах, че работата ми и средата около мен не ми влияят добе, затова си потърсих нови. Даже си насрочих интервюта за нова работа, но нещо не ми се струваше наред.

Сякаш всичко се повтаряше наново. Изведнъж ми просветна – не трябваше да се чудя какво искам да работя, а как да изглежда живота ми. Започнах да пренаписвам живота си в главата ми и целият ми свят се преобърна – осъзнах, че не работата ми, а пътя, по който съм поел, е неправилен.

Когато споделих всичко това на жена си, тя отвърна „чудех се кога ще се осъзнаеш“.
Какъв човек трябва да съм, за да живея живота, който искам?
Много хора се питат какво трябва да направят, за да имат мечтания живот.

Въпросът е, че няма как да направиш нещо по ефективен начин, ако нямаш правилното отношение и правилния начин на мислене. Когато промениш светогледа си и възприятията си за нещата, всичко си идва на мястото.

Тов звучи като нещо много несериозно и размито, но е от огромно значение и прави огромна разлика. За мен, това означаваше да променя напълно себе си и да пре-програмирам мозъка си.

Смених всички свои стари навици, средата си, нещата, с които се занимавах, и даже книгите и предаванията, които харесвах. Тези неща ме изградиха като човека, който бях преди, и беше време за промяна. Само така щях да живея най-сетне мечтата си и да постигна всичките си цели.

Интересно е, че много подцених тази страна на нещата. Трябваше ми много време за да променя начина си на мислене и да забравя старото си „аз“, което не ме правеше щастлив и не отговаряше на приоритетите и целите ми.

Всичко това си струваше. Благодаряние на това, че си зададох тези два въпроса и им отговорих, днес живея живота, за който винаги съм мечтал.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here