Ето защо не можете да отслабнете

1781

Понякога да загубите излишно тегло може да е много трудно, осовено ако сте по-възрастни. Да тренирате и да ядете по-здравословно не винаги е достатъчно, за да получите желаните резултати.

Ето няколко причини, които може би ще обяснят защо не виждате прогрес:

Не се наспивате

Ако не се наспивате, тялото ви няма да работи по начина, по койро би трябвало. Още повече, ако не можете да заспите най-вероятно ще огладнеете и ще ядете повече, отколкото е нужно за деня. Безсънието може и да ви направи много уморени и да нямате сили да отидете на фитнес.

Светлината вечер ви пречи

Според проучвания, когато животните са изложени на слънчева светлина повече от нормалното, а ядат и се упражняват по същия начин, те качват килограми. Живеем в свят, който е постоянно осветен – улиците, сградите, даже спим и на светло.

Хроничен стрес

Стресът е основен фактор в качването на килограми. Той не само може да обърка нивата на хормоните ни, но и ни кара да консумираме повече храна. Когато нивата ни на стрес се покачват, трябва да намерим начин да се успокоим. Можете да пробвате медитация или йога.

Лекарства

Много лекарства може да забавят метаболизма ви. Те може и да повишат апетита ви. Много от тях описват качване на тегло като страничен ефект. Можете да го избегнете, като попитате доктора си за алтернативи.

Негативни мисли

Ако постоянно си говорите негативно, мотивацията ви за правилно хранене и тренировки много бързо ще изчезне. Ако се отклоните от правия път, не се самонаказвайте. Насладете се на почивката за малко, но на следващия ден продължете да тренирате и да се храните както преди.

Химикали

Използваме различни химикали всеки ден, без дори да го осъзнаваме. Понякога те могат да ви накарат да качите килограми, особено ако сте израснали в такава среда. Опитайте се да живеете по-естествено и натурално.

Медицински състояния

Много болести водят до качването на тегло, например тези на щитовидната жлеза. Ако изведнъж започвате да напълнявате без обяснима причина, незабавно се консултирайте с лекар и се прегледайте. Ако нещата са под контрол, ще ви е лесно да се върнете обратно във форма.

Депресия

Много хора имат депресия и дори не го осъзнават, защото са свикнали да живеят по този начин. За съжаление, тя може да ви накара да напълнеете, защото не се движите и посягате към храни, богати на мазнини и захар. Поговорете с доктора си за начина, по който се чувствате. Той би трябвало да може да ви помогне.