Ето как без да искате саботирате връзката си

2508
Петте дара на любовта за хора, изгубили вярата, че са с правилния човек
Снимка - Pixabay

Случвало ли ви се е сякаш да давате всичко от себе си, но ненадейно нещата винаги да се объркват и в резултат сякаш връзката ви не върви?

Ако нещата не са розови се замислете, преди да решите да прекратите отношенията си. Възможно е без да искате да саботирате връзката си с някое от следните действия:

Правите телефона си приоритет – много от нас имат ужасния навик постоянно да си гледат в телефона и да си проверяват известията. Това често пъти дразни половинката ни и я кара да се чувства, все едно не я слушаме и сме ѝ безинтересни. В резултат на това дразнене често пъти избухват спорове и скандали.

Много мрънкате и се оплаквате – постоянното мрънкане за глупости е най-честия причинител на напрежение във връзката. Когато винаги намираме кусури на нещата, които другия човек казва или прави, той се чувства сякаш сме постоянно недоволни и ни е неприятно с него. Просто трябва да се научим да оценяваме малки неща и да си затваряме очите за дреболии, за да може връзката и отношенията ни да са хармонични и балансирани.

Липса на комуникация – да нямаме ефективна комуникация помежду си и да не си говорим за важни неща е това, което често убива искрата в една връзка. Все пак, връзките и любовта между хората се заформя не само заради физическото привличане, ами и за това колко си говорим, споделяме и комуникираме. Трябва винаги да се опитваме да говорим с половинката си и да споделяме, за да чувстваме силна връзка помежду си.

Прекрачването на граници – да говорим вместо партньора си може да създаде много конфликти и даже презрение. Така се набъркваме прекалено много в живота му и сякаш му отнемаме независимостта и правото да решава сам за себе си.

Без да забелязваме, ставаме изключително контролиращи и започваме да не уважаваме човека до себе си. Дори да искаме да помогнем, понякога трябва да стоим настрана от решенията, които партньорът ни взима.

Нежеланието да се пробват нови неща – естествено, никой човек не трябва да се принуждава да прави нещо, което не му е приятно. Въпреки това, връзките се крепят на емоциите, които споделяме. Преживяването на нови неща сплотява двойките като нищо друго.

Когато една връка е дълга и продължителна, нещата неизменно стават малко скучни и еднообразни. Трябва постоянно да излизаме от зоната си на комфорт, за да израстваме личностно. Кой знае, може съвсем ненадейно да открием ново хоби или страст.