Ето как да станете по-интимни с половинката си

0
971

Във всяка връзка по някое време интимността става проблем. Дали намалява защото ви става скучно или защото ежедневието ви поглъща – никога не е добре с партньора ви да започнете да се отдалечавате.

Без претенции, че ще проработят за абсолютно всяка връзка, ви предлагаме няколко начина как да станете по-интимни с половинката си.

Разпознайте типа страст във връзката си
Според проучвания, страстта се разделя на два типа – хармонична и обсебваща.
Най-добре за една връзка е да присъства хармоничната страст. Това означава нещата да се случват спонтанно и случайно, непринуденно. Да имате такъв тип страст означава да имате по-малко конфликти и връзката ви да се движи в позитивна и хармонична посока.

Другият тип – обсебващата страст- се характеризира с разбирането, че интимността е цел или награда за нещо, вместо да се приема като естествена част от една връзка. Това обикновено води до много конфликти, неразбиране на другия и понякога обтегнати отншения.

Бъдете отворени и честни
Интимността е нещо повече от това какво правите в спалнята. Тя е и колко сте близки с партньора си. истинската интимност се постига чрез комуникация. Отворената и честна комуникация е в основата на всяка здравословна и стабилна връзка. Бъдете честни и отворени с половинката си относно какво искате, какво ви харесва и как си представяте нещата.

Естествено, ако сте започнали да се срещате отскоро, това е почти невъзможно. С времето, обаче, ще свикнете да приемате този човек като някого, на когото можете да споделите всичко. Малко по малко говорете на сериозни теми, които ви притесняват – планове за семейство и деца, финанси, емоционални проблеми, странни мисли. Бъдете отворени към партньора си – все пак това е човекът, на когото най-много би трябвало да можете да разчитате.

Пробвайте нещо ново
Недейте постоянно да правите едни и същи неща, след време това омръзва. Можем да направим сексуалния си живот толкова интересен, стига само да поискаме!
Ако нямате идеи, използвайте играчки, купете си секси бельо, опитайте нова поза, гледайте филми. Използвайте цялото си въображение и не се притеснявайте. Може да откриете, че нещо, за което дори не сте предполагали, че може да ви хареса, е новото ви любимо нещо в спалнята! Експериментирайте.

Тренирайте и се хранете здравословно
С времето, когато са във връзка, хората малко или много се отпускат и спират да се грижат за себе си. Те не изглеждат какво би им се искало и самочувствието им намалява, в следствие на което са неуверени в себе си и в секса и подхождат без желание.
Грижете се да изглеждате добре, за да се чувствате добре в кожата си. Тренирайте и се ранете правилно. Не за някой друг, а за себе си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here