Ето как силните хора се справят със стреса

0
2902

Стресът е много опасно нещо, защото освен че ни прави нещастни, може да доведе до редица заболявания като високо кръвно налягане, депресия, тревожност и тн. Ако изпитвате трудности в справянето със стреса, ето как го правят силните хора:

Приемат, че стресиращите събития са нещо неизбежно – постоянно се случват непланирани неща. Пригответе се психически, че каквото и да се случи, вие имате силата да се справите с него.

Използват инструменти за справяне със стреса – можете да си поставяте цели, да мислите позитивно, да релаксирате и да решавата проблемите си навреме.  Тези техники ще ви помогнат да се справяте със стреса по-ефективо.

Поемат контрола – вижте кое ви причинява стрес и вземете мерки да го ограничите. Ако промените част от действията и средата, в която се намирате, ще намалите стреса около себе си за в бъдеще.

Позитивно мислене  – повтаряйте си колко сте умни и способни и че можете да се справите с всеки един проблем. Вярвайте във възможностите си.

Разпределят добре времето си – много от стресът в живота ни идва от това, че не ни стига времето. Ако планирате отрано събитията, това ще ви даде повече време, ако нещо непланирано изникне.

Искат подкрепа – подкрепата на останалите ще ви успокои. Много хора мразят да молят за помощ и обичат да разчитат само и единствено на себе си. Рано или късно, обаче, разбираме, че не можем да се справим сами с абсолютно всичко.

Не избягват стреса – да бягаш от стеса означава просто да го отложиш. Никой не е решил проблемите си като е бягал от тях. Да се изправиш срещу страховете си те прави по-силен.

Гледат на стреса като на нещо временно – мислите идват и си отиват. Негативността също. Вместо да потискате негативните мисли и стреса, гледайте на тях като на нещо временно и ги приемете. Като се борим срещу нещо, само го правим да излгежда по-страшно, отколкото е всъщност.

Гледайте на нещата в перспектива – едно стресиращо събитие няма да провали целия ви живот. Все още сте страхотна, талантлива и интелигентна личност, просто имате малък проблем, който трябва да решите. Въпреки вълнението, океана в дълбочина остава спокоен.

Намират начини да са весели – да се посмеете на ситуацията веднага ще премахне поне малка част от стреса. Дори по време на криза, трябва да намерим нещо, на което да се посмеем и което да ни развесели. Трябва да намираме малката частица позитизвизъм във всичко негативно и да променим начина си на мислене.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here