Ето 5-те неща, които трябват на един интроверт, за да е щастлив

0
1921

Смислени разговори
Повърхностните разговори не са нещо, което да се харесва на интровертите. Те предпочитат да говорят на теми, които живо ги интересуват, и обичат да имат какво да научат от отсрещния човек. Това не означава, че не се интересуват от тривиални неща като деня ви, например. Просто не е нещо, което би задържало интереса им задълго, особено ако не сте много близък техен човек.

Да имат време за хобитата си, интересите си и креативността си и да намират смисъл в работата си

Това е много важно. Креативността и хобитата са нещата, чрез които интровертите изразяват себе си и си почиват. На тях им трябва достатъчно свободно време, така че да могат да потънат в мислите си и да останат насаме със себе си.
Относно работата – точно както не обичат да говорят за безсмислици, интровертите не обичат да работят неща, в които не откриват себе си или някаква по-висша цел. Това ги напряга и обезнадеждава. Кара ги да се чувстват като в затвор.

Независимост

Интровертите следват мислите и сърцата си, а не тълпата. Обичат да са независими и да имат свободата да виждат света през собствените си очи. Все пак, някои от най-великите умове в историята са били интроверти. Кой знае колко велики неща може да постигне един човек, ако има свободата да действа според собствените си убеждения.

Разбиране, емпатия, приятели и семейство

Интровертите имат тенденцията често да сменят настроенията си – в един момент са щастливи, в следващия сякаш се задушават. Недейте да ги съдите прекалено строго, ако отменят планове в последния момент – това не означава, че не ви харесват. Просто са променили мнението си и да излязат наистина ще им се стори мъчение. Проявете разбиране.
Само, защото са тихи, не означаа, че нямат нужда от социални контакти. Просто им е трудно да ги инициат и да намерят общ език с останалите.

Време да се отпуснат и да презаредят

След дълъг ден сред хора, за интровертите е от огромна важност да останат сами и да презаредят емоционалните си батерии. Това може да означава много неща – да почетат книга в леглото, да си вземат дълга вана, да медитират или просто да полежат. Всички тези спокойни дейности насаме са им нужди, за да съберат енергия за следващия ден. Така отново ще могат да са продуктивни и да се социализират. Това им действа като енергийна напитка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here