Ефективни начини незабавно да станете по-уверени

2

Ако постоянно ви измъчват съмнения и комплекси, научете се да се гордеете със себе си и да се чувствате добре в кожата си. Ето как:

1. Ходете с високо вдигната глава.
Ако поддържате добра стойка и ходите с високо вдигната глава, в един миг ще станете по-уверени.

За да започнете, изправете гърба хубаво, доколкото можете. Издърпайте лопатките надолу и назад – ще бъде необичайно, ако прекарвате много време в огъване над работния плот. Повдигнете брадичката и гледайте право напред. Спрете да гледате надолу, докато ходите: целият свят е пред вас.

Ако имате проблеми със стойката, направете няколко упражнения за гърба си.
Прекарайте един месец в борбата със стойката си – това ще бъде огромна стъпка към уверен външен вид. Скоро ще задържите правилно гърба си без колебание и ще ходите с високо вдигната глава.

2. Забавете скоростта
Когато сте нервни, гласът ви звучи по-високо от обикновено и говорите по-бързо, отколкото си мислите.

Ако се притеснявате да говорите публично, опитайте се да говорите по-бавно, отколкото искате, и не забравяйте да дишате. Може да мислите, че говорите твърде бавно, но всъщност за тези, които ви слушат, ще звучите добре.

3. Усмихнете се
Когато срещнете затруднения или неудобства си мислите, че не е лесно да ги преодолеете. А това вероятно означава, че имате много тъжен вид. Хората ще ви запомнят като намръщени и дори отблъскващи.

Затова се усмихвайте по-често. За да го правите искрено, практикувайте: застанете пред огледалото, затворете очи и се отпуснете. След това ги отворете, докато повдигате ъгълчетата на устните. Това е истинската ви усмивка. Красива е, нали?

4. Намерете пряк път до хората
Понякога хората си правят изводи за другите без дори да са ги опознали. Това се случва, защото ние сами караме хората да се заблуждават. Когато не вярваме в себе си, другите също няма да повярват. Време е да се отървете от етикета, който сами сте си окачили.

Ако се почувствате неподходящо в дадена ситуация, всички около вас вероятно ще го почувстват. Всички имаме съмнения. Те съществуват на подсъзнателно ниво и обикновено ни пречат да получим това, към което се стремим. Просто спрете да мислите толкова много и пристъпете към действие.

Ако някой се интересува от вас, отидете при него в рамките на три секунди. Всичко, което надхвърля това, ще ви принуди да анализирате прекалено много ситуацията и в крайна сметка да не направите нищо.

Запомнете: ако не попитате, отговорът винаги ще бъде отрицателен. Така че нямате какво да губите.