Задайте си тези 20 въпроса, ако имате нужда да изчистите съзнанието си

0
8051

Много от нас са уморени от ежедневието и лесно се разсейват. освен това, мозъците ни постоянно са изложени на някакви стимулации, което още повече ни претоварва. Това не е никак здравословно и учените постоянно се опитват да определят какви са дългосрочните ефекти.

Ако успеете да промените посоката на мисълта си, ще успеете да прочистите ума си и да се фокусирате върху наистина важното в живота. Един от начините са го постигнете е да се запитате няколко важни въпроса. Няма верни или грешни отговори – само отговори, които ще ви помогнат да си дадете сметка как да живеете живота си.

 1. Кое е по-лошо – да се провалите или изобщо да не опитате? Някои хора ги е страх да се провалят повече, отколкото от това да изпуснат някоя възможност.
 2. Ако можехте да промените едно нещо в света, какво щеше да е то? Всички искаме да променим нещо, но какво правим по въпроса? Запитайте се какво бихте искали да промените в света, дори да е нещо малко.
 3. Вярвате ли, че работите това, което наистина искате, или просто се задоволявате с каквото имате? Ако не работите това, което ви интересува, може би има някаква друга възможност да започнете да го практикувате, даже за без пари.
 4. Ако можехте да дадете един съвет на детето си, който знаехте, че ще последва със сигурност, какъв щеше да е той? Това, на което учим децата си, е което е най-важно за нас.
 5. Какво ви спира от това да изпълните мечтите си? Отговорът на тзи въпрос не трябва да е непременно свързан с работата ви. Може да е пътешествие, на което още не сте отишли, или книга, за която сте нямали време.
 6. Ако можехте да се преместите да живеете в друга държава, къде бихте отишли? Мястото, където сте родени, много често влияе на това какъв човек сте. Ако е възможно, опитайте се да попътувате, за да научите и видите нови неща.
 7. Такъв приятел ли сте, какъвто вие бихте искали да имате? Обичаме да имаме верни приятели, но връщаме ли услугата? Трябва да сме лоялни, мили, подкрепящи и надеждни за приятелите си.
 8. За какво сте най-благодарни? Колкото и да сме заети, е хубаво да си поемем дъх и да се замислим за какво сме благодарни. Ако си давате сметка по-често, ще видите, че животът ви постепенно ще става малко по-позитивен.
 9. Изграждате мнението си на базата на това, което мислите или което чувствате? Човешките същества можем да сме едновременно емоционални и рационални.
 10. Бихте работили това, което обичате, или това, което ви дава по-голяма заплата? Няма грешен отговор. Всеки от нас има различни приоритети. Важно е да прецените опциите, които имате.
 11. Как правите всеки ден специален? Имаме само определен брой дни на тази земя. Ако погледнете назад, бихте ли казали, че живеете до краен предел?
 12. Каква е раликата между това да живееш и да се чувстваш жив?
 13. Ако бяхте богат, щяхте ли да промените нещо в живота си, освен да си купите куп неща? Света ни е много материалистичен – искаме пари, за да си купуваме вещи. Има ли друга причина за вас да имате пари?
 14. Кога беше последното време, когато се съсредоточихте над дишането си? В днешно време е невъзможно човек да живее за момента и да му се наслади напълно. Да се съсредоточите за малко върху дишането си може да подобри настроението ви и да ви успокои. Опитайте!
 15. Какво правите, когато сте сами? Оценете малкото безценно време, в което оставате сами, и го използвайте максимално.
 16. Има ли кауза, която е важна за вас? Какво сте направили за нея? Света ни е пълен с проблеми, които изискват решения. Опитайте се да допринесете по някакъв начин – дарете или доброволствайте.
 17. Кого обичате истински? Показвали ли сте им го скоро? Говорейки за безценни моменти – как показвате на хората, че са важни за вас?
 18. Как се чувствате, когато сбъркате? Някои от нас се чувстват зле за всяка грешка и това е окей! Но недейте да се самонаказвате за малките и незначителни неща.
 19. Какво правите, за да опознаете света и себе си по-добре?
 20. Вие ли взимате решенията за себе си, или някой друг ги взима? Ако някой женен мъж чете това да не отговаря – ние знаем отговора! (шегувам се). Сега сериозно – разумно ли е да позволяваме на другите да контролират как живеем живота си?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here