„Законът на привличането – каквото повикаме, това идва…“

2
22834

Законът на привличането е интересно нещо. Всеки ден, всеки един от нас несъзнателно с мислите си привлича към себе си, това което всъщност иска на подсъзнателно ниво. Дори и да не го осъзнаваме или вярваме, това е факт! Има една стара българска поговорка – каквото почукало, такова се обадило, но ние я поизменихме в – каквото повикаме, това идва. Тя много точно отразява Закона на привличането и силата на мисълта въобще. Ние сами имаме силите и възможностите, камък по камък и парче по парче да градим живота си. Никой и нищо не е виновен, за това което сме днес, ще бъдем утре или сме искали да бъдем, но не сме.

Ето и няколко вълнуващи размисли на велики писатели по въпроса за Законът на привличането:
„Човек е това, за което мисли по цел ден.“ – пише Ралф Емерсън. И ако се замислите е напълно прав, защото мислейки положително, ни се случват положителни неща, макар и живота ни да остава тежък. Ако сме черногледи, светлината няма как да прогони мрака някой ден!
„С мислите си привличаме това, което желаем. С действията си го получаваме в действителност.“ – казва Уолъс Уотлъс. Искате любов, мислете за нея и действайте, чрез нея – така ще я получите. Искате благодарност и щастие, мислете за тях и ги практикувайте в живота си, за да ги получите.


„За да успеем, трябва да действаме, но и да имаме мечти. Трябва не само да планираме, но и да вярваме.“ – Анатол Франс. Законът на привличането е компилация от мисли, чувства, постъпки, желания и мечти. Той е сложна нервна система и пътека, която води към нас самите. Няма по-голяма истина, от истината, че каквото си направиш сам и другите не могат да ти го направят, така че привличайте положителното, за да не съжалявате за изгубеното време, когато вече е твърде късно.
„Мислейки за липсите в живота си, ще продължавате да привличате още липси, за които да мислите.“ – Боб Проктър. Концентрацията върху това, което нямаме, което ни липсва е концентрация върху една химерна липса. Тук, може би ще си зададем въпроса, ако мислим за пари, ще ги привлечем ли в живота си? Ами парите, както ги има, така и изчезват, но липсата на вътрешен покой, любов, благодарност и щастие е убийствена. Нея всички пари на света не биха я купили и заменили. Така, че не мислете за материалните липси, а компенсирайте душевните, за да постигнете успех и в материалното в последствие. Законът на привличането, привлича всичко, което вие привличате!
„Всичко, което искате, е там и чака вашата покана да влезе в живота ви. Всичко, което искате, иска да дойде при вас, но действайте, за да стигнете до него!“ – Джак Канфийлд. Мисълта по своята същност е действие и действието е мисъл, така че научете се да не ги разделяте. Законът на привличането е да мислим и да действаме едновременно към това, което желаем.

2 COMMENTS

  1. Привличаме не това за което мислим,а това което сме! Ако сме душевно силни ще привличаме само хубави неща,но ако сме душевно слаби ще ни се струпват само проблеми.

  2. Едно уточнение за читателите. Законът на привличането е един от законите на вселената ни. Той разглежда мислите ни като енергиякаквато те всъщност са. Ние сме енергийни същества по природа. Както всички знаят в живота не всичко,което искаме и си представяме става. И това е зашото в много случаи имаме противопоставящи се мисли. както например искаме да сме богати,но смятаме че това не е за нас. И привличането на нещо в живота ни важи много с каква цел изкаме да имаме това. Дали това,което искаме е за наше добро и за доброто на всички.
    Относно това,че никой не е виновен за това какъв е живота му аз бих цитирала Ронда Бърн ,автора на книгата „Тайната“ – “ Ние сме създатели на живота си“. в много случаи несъзнателно но това е истината. Което ни дава правото на избор как искаме да живеем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here