Заради тези навици, съсипвате връзката си

0
950

Искате здрава и щастлива връзка, но постоянно се притеснявате за нещо. Тревожи ви това дали партньора ви изпитва истински чувства към вас, дали сте достатъчно щастливи и какво ли още не. Тези притеснения единствено могат да съсипят връзката ви, отколкото да заздравят отношенията. Трябва да гледате по-положително на нещата и да вярвате, че всичко е наред.

Спрете да правите следните неща, с които съсипвате връзката си:

Интересува ви мнението на другите

Постоянно се допитвате до приятелки и познати за това какво мислят за вас. Сравнявате връзката си с други такива и искате да подражавате на хората. Разберете, че хората са различни и отношенията между тях също. Вместо да гледате чуждите връзки, концентрирайте се върху вашата. Вижте кои са проблемите ви и се опитайте да ги оправите. Ценете това, което имате и ще видите, че ще сте по-щастливи.

Винаги се ровите в миналото

Какво се е случило с вас и с вашия партньор в миналото трябва да си остане там. Не ровете в раните, забравете за бившите си и не сравнявайте връзката си с отминали такива. Негативните минали преживявания не са доказателство, че всяка връзка, която имате, ще се проваля. НАПРОТИВ! Може би сега ви очаква нещо много красиво и истинско. Фокусирайте се върху настоящето и оценете това, което прави партньора ви за вас. Всеки е допуслкал грешки в миналото, но нека те си останат там!

Помните всеки скандал

Не бъдете злопаметна! Всяка връзка си има своите проблеми. Понякога хората казват лоши неща, когато са скарани, без дори да го искат. Ако вашето момче ви е наранило в момент на ярост, а след това ви се извини- простете му. Не мислете за думите постоянно и не позволявайте на нещо такова да повлияе на отношенията ви. Когато постоянно си напомняте за минали неприятни събития, не може добре да се свържете с половинката си емоционално и вместо да сте щастливи заедно, вие се измъчвате.

Опитвате се да промените половинката си

Най-лошото нещо, което може да направите е да опитате да промените своя партньор. Всеки човек е различен, всеки си има характер и навици. Ако нещо не ви харесва, може да го споделите, може да работите заедно върху проблемите, но в никакъв случай да променяте някой изцяло. Обичайте партньора си за това, което е и го приемете заедно с неговите недостатъци.  Нали точно това прави и той! Опитайте се да бъдете по-разбрана и добра с него и по този начин ще спасите връзката си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here