Защо трябва да сте сами, вместо с някого, който не е достатъчно добър

0
2510

По-трудно е да си с някого неподходящ, отколкото сам. Има много мнения които подкрепят или отхвърлят това твърдение.

Всеки от нас иска да сподели живота си с някого. Ако не успеем, често пъти изпадаме в депресия, униние, тъга и започваме да се съмняваме в себе си. Според нас, обаче, човек трябва да е търпелив и да се научи да се справя със самотата и да чака любовта на живота си, вместо да отдава вниманието си на някого, който не го е заслужил.

Ето защо:

Те ще приемат силните и слабите ви страни

Много често връзките приключват, защото някой не може да се справи с предизвикателствата и да понесе слабите страни на другия. Всеки от нас има негативни черти, това е нещо напълно нормално. Трябва да сте с човек, който ще ги знае и ще ги обича. Някой, който няма да ви осъжда за тях.

Такава връзка ще просъществува по-дълго

Това е доста ясно – ако хората си пасват, е по-вероятно да останат заедно по-дълго. Представете си какво е да сте с някого, който не ви допълва и сякаш всичко става насила. Почти е невъзможно да сте щастливи по този начин. Освен това е изключително изморително да полагаш усилия за нещо, в което не виждаш бъдеще.

Да си във връзка си има негативи

Да, всяка връзка има негативи и лоши моменти. Много често, реалността е доста по-зле, отколкото сме си я представяли. Ако сте индивидуалист, вероятно ще ви се наложи да жертвате много за връзката си.
Всеки иска да срещне половинка. Но готови ли сте за това? Да останете сами известно време ще ви помогне да откриете себе си, да разберете какво търсите и какво бихте жервали в името на любовта.

Да си сам не се приема като нещо лошо

Обществото ни все повече се развива и прогресира. Развива се и разбирането ни за връзките.
В днешно време да си сам не се приема с укорителен или съжалителен поглед. Хората приемат, че понякога трябва да почакаш, за да си щастлив. Не се притеснявайте от това какво мислят другите за това, че сте сам/сама. Едва ли някой ще ви осъди.

Струва си да почакаш

Представете си, да се ожените, защото бързате да не остареете. Представете си колко болка ще ви донесе това за в бъдеще, да не говорим, че вероятно и развод.
Да почакате може да ви кара да се чувствате зле и да загубите надежда, но ще ви спести много болки и разочарования за в бъдеще, когато тези неподходящи връзки се съсипят.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here